HRVAŠKA: apartmaji ob morju - od 250€ na teden za vso družino
04 58 35 800 | info@gta-neptun.si | DELOVNI ČAS: do nadaljnjega smo dosegljivi samo telefonsko ali po mailu info@gta-neptun.si

GRČIJA - KRF / križarjenje z leseno barko po Jonskem morju

Grčija - Naš izbor › Lesena barka (kabine s kopalnico in klimo)

Lesena barka (kabine s kopalnico in klimo)

Namestitev: lesena barka (kabine s kopalnico in klimo)
Storitev: 8 dni / 7 nočitev, letalo, let. takse, križarjenje po programu, polpenzioni + kapitanova večerja
Odhod iz: Ljubljana
04.09.2021 - 11.09.2021 | dvoposteljna kabina - polpenzioni | Polet iz: Ljubljana
Preverjeno: 08.03.2021
11.09.2021 - 18.09.2021 | dvoposteljna kabina - polpenzioni | Polet iz: Ljubljana
Preverjeno: 08.03.2021
18.09.2021 - 25.09.2021 | dvoposteljna kabina - polpenzioni | Polet iz: Ljubljana
Preverjeno: 08.03.2021
25.09.2021 - 02.10.2021 | dvoposteljna kabina - polpenzioni | Polet iz: Ljubljana
Preverjeno: 08.03.2021
Zaradi dnevne menjave cen možna odstopanja. Točno ceno vam bomo posredovali s ponudbo. Če ni drugače navedeno je cena po osebi pri dveh polno plačanih osebah v sobi. 

1. dan: LJUBLJANA-KRF-KASSIOPI
Po pristanku na grških tleh sledi transfer do pristanišča v mestu Krf. Po vkrcanju na ladjo ter nastanitvi, po sončnem zahodu izplutje guleta ter plovba proti kraju Kassiopi. (večerja)

2. dan: SIVOTA-MOURTOS
Po zajtrku sledi plovba proti Sivoti. Najprej bomo prispeli do prekrasne modre lagune, kjer je bil posnet znameniti istoimenski film. Tu se bo ladja ustavila za kopanje in raziskovanje modrega zaliva. Istočasno bo posadka na krovu pripravila okusno kosilo. Naša naslednja postaja bo zgodovinska jama Papanikolis, nato bomo odpluli naprej in počasi križarili mimo prekrasnih majhnih otočkov. V popoldanskem času možnost fakultativnega izleta Reka Acheron in kuharski tečaj. Večerjo si boste lahko privoščili v kateri od obmorskih tavern v vasici Sivota. (zajtrk, kosilo)

3. dan: PARGA
Sledi prijetna plovba do Parge, ki leži ob obali celinske Grčije, v gorati in zeleni pokrajini Epir. Parga je zaradi dveh kristalno čistih zalivov, ki stojijo na obeh straneh glavnega mesta in beneške trdnjave, ki tvori impresivno kuliso, znana kot eden najlepših in najbolj slikovitih krajev v regiji. V popoldanskem času možnost fakultativnega izleta Degustacija vin v Pargi. (zajtrk, kosilo)

Pomembno: če se ladji ne bo uspelo zasidrati v pristanišču, bo za prevoz do mesta Parga potrebno doplačati vodni taksi.

4. dan: ANTIPAXOS
Ko se sredi Grčije znajdete na otočkih, ki s svojo turkizno barvo vode bolj spominjajo na Maldive, ste lahko prepričani, da se nahajate na Paxosu ali Antipaxosu. Kljub temu, da na otoku Antipaxos živi le okoli 20 ljudi, je le-ta znan tudi po pridelavi vrhunskega vina Muškat. Najprej si bomo privoščili kosilo na krovu ladjice, nato pa se bomo ustavili v nekaj skritih in mirnih zalivčkih, kjer bo čas za kopanje in snorklanje na plažah Voutoumi in Vrika. Večerjali bomo v pop up taverni na plaži v skritem zalivu. (zajtrk, kosilo)

5. dan: GAIOS-PAXOS
Dan je namenjen raziskovanju otoka Paxos. Zasidrali se bomo v pristanišču Gaios ter se po zajtrku odpravili raziskovat skrite zalivčke. Lahko se prepustite lenarjenju na kateri od plaž ali pa uživate v beneški arhitekturi mesta Gaios. Paxos je majhen jonski otok, ki leži 13 kilometrov južno od Krfa in je pravo zatočišče za vse tiste, ki radi uživajo v intimnosti, sproščenosti, prijazni atmosferi in privlačni pokrajini. Po mitološki zgodbi naj bi otok nastal, ko ga je bog morja Pozejdon s svojim trizobom ločil od otoka Krf, zato da je imel s svojo ljubico, nimfo Amphytrite, svoj ljubezenski kotiček na zemlji, kjer ga žena ne bi našla. Na otoku so bogati oljčni nasadi, saj se poleg turizma domačini ukvarjajo tudi s pridelavo oliv in olivnega olja. Na zahodni obali otoka so jame in strme pečine, medtem ko je vzhodna stran otoka bolj primerna za turiste in kopanje, saj se tukaj nahaja kar nekaj čudovitih manjših plaž in zalivov. (zajtrk, kosilo)

6. dan: LAKKA-PAXOS
Po zajtrku bomo zapluli proti majhni idilični ribiški vasici Lakka, kjer se bomo zasidrali in po kosilu odpravili raziskovat središče vasice, ki premore nekaj tavern, barov in trgovin. Priporočamo obisk prodnate plaže Kanoni ter peščene plaže Harami. Zvečer pa bomo uživali v kapitanovi večerji na krovu. (zajtrk, kosilo, kapitanova večerja)

Pomembno: če se ladji ne bo uspelo zasidrati v pristanišču, bo za prevoz do vasice Lakka potrebno doplačati vodni taksi.

7. dan: KRF
Preden priplujemo nazaj v pristanišče v mestu Krf, se bomo ustavili v prekrasni tradicionalni vasici Benitses na vzhodni obali otoka, kjer bo še nekaj časa za kopanje na plaži. Glavno mesto otoka ponuja idilične tlakovane uličice kot nalašč za popoldansko pohajkovanje po številnih trgovinicah, barčkih, muzejih, … na voljo pa bo bosta tudi fakultativna izleta Krf mesto in palača Achilleion ter Grška večerja. (zajtrk, kosilo)

8. dan: KRF-LJUBLJANA
Po zajtrku sledi izkrcanje ter slovo od posadke, glede na urnik poletov mogoče še kaj prostega časa. nato pa se bomo poslovili od Krfa in poleteli proti Ljubljani. (zajtrk)


DODATNA DOŽIVETJA
Reka Acheron in kuharski tečaj
Reka Acheron se nahaja 25 km iz Parge in je pravi vodni biser tega dela Grčije. Znana je po kristalno čisti vodi, ki jo obdaja visok kanjon. Poleg naravnih lepot pa so izviri Acherona znani po mitološki vsebini. V starogrški mitologiji je bil Acheron ena od petih rek, ki so pripeljale do podzemlja. V bližini reke se bo odvijal naš pravi mali kuharski tečaj, kjer boste v sproščenem vzdušju spoznali male skrivnosti priprave tipičnih grških jedi, kot sta musaka in tsatsiki. Na koncu sledi še okušanje naših pripravljenih dobrot.

Degustacija vin v Pargi
Prepustite se okušanju izbrane žlahtne kapljice pridelane na Jonskih otokih, kjer ugodna klima vpliva na izredno kvaliteto na teh območjih pridelanih vin. Ob spremljavi mini prigrizkov boste lahko poizkusili pet različnih vinskih sort ter si na koncu prislužili še en kozarček tistega, ki vam bo najbolj všeč.

Krf mesto in palača Achilleion
Najprej se bomo ustavil ob tovarni kumkvata – agruma, ki je tipičen za ta otok – kjer se bomo posladkali z dobrotami, ki jih domačini izdelujejo iz tega sadeža. Naš drugi razburljiv postanek bo v svetovno znani palači Achillion, ki jo je dala zgraditi avstro-ogrska cesarica Elizabeta, bolj znana pod vzdevkom Sissi. V notranjosti palače si bomo ogledali zanimiv muzejček o njenemu življenju, se sprehodili skozi čudovite vrtove s prekrasnim razgledom na mesto Krf in se fotografirali ob mogočnem kipu umirajočega Ahila. Po krožni panoramski vožnji skozi mesto Krf sledi ogled starega mestnega jedra glavnega mesta Krf, kjer se bomo sprehodili po ulicah, ki so nastale po inspiraciji Benetk, in prisluhnili zgodovini tega prečudovitega mesta. Ogledali si bomo trg Esplanade, ki velja za enega največjih trgov v Evropi. Na trgu se bohoti stara palača iz obdobja Britancev na otoku, ki je bila ob koncu 19. stoletja poletna rezidenca grške kraljeve družine, danes pa se v njej nahajajo muzej, arheološki center in otoški arhiv.

Grški večer
V večernih urah bomo po kratkem sprehodu prišli do ene od najstarejših in najbolj tradicionalnih tavern v starem mestnem jedru, kjer bo sledil program z odličnimi plesalci in plesalkami, ki nam bodo predstavili tradicionalne grške plese. V plesu se bomo lahko preizkusili tudi sami. Seveda ne bo manjkalo grške tradicionalne hrane in dobre kapljice. Večer bomo preživeli v značilnem grškem vzdušjem. Pijača ni vključena v ceno.

OKVIRNE CENE DOŽIVETIJ
REKA ACHERON IN KUHARSKI TEČAJ - 60 €
DEGUSTACIJA VIN V PARGI - 40 €
KRF MESTO IN PALAČA ACHILLEION - 35 €
GRŠKI VEČER - 50 €

Cene vključujejo: asistenco na letališču Ljubljana, letalski prevoz, letališko in varnostno pristojbino, prevoz od/do letališča, nastanitev v dvoposteljnih kabinah z majhno kopalnico s tušem in brezplačnim WiFi-jem, ladijski prevoz po programu, pristaniške takse, prehrano po programu, turistično takso, nezgodno zavarovanje ter pripravo, organizacijo in izvedbo programa. Minimalno število udeležencev za izvedbo programa: 14. Maximalno število udeležencev: 20. Fakultativno: Reka Acheron in kuharski tečaj: 60 €, Degustacija vin v Pargi: 40 €, Krf mesto in palača Achilleion: 35 €, Grški večer: 50 €.

Nikoli ne spreglejte naših TOP ponudb!

Dnevno vas bomo obveščali o najcenejših aranžmajih.

Vpišite e-mail naslov. Vnesite pravilen e-mail naslov.

Spremljajte nas tudi na Facebooku

Dnevno vas bomo obveščali o najcenejših aranžmajih.