HRVAŠKA: apartmaji ob morju - od 250€ na teden za vso družino
04 58 35 800 | info@gta-neptun.si | DELOVNI ČAS: pon - sre - pet: 9.00 - 16.30; tor - čet: 11.00 - 18.00; sob 9.00 - 12.00 (samo tel. pomoč)

Potovanja in izleti


Tropska Kuba, eksotično potovanje s počitnicami v Varaderu - 11 dniTERMINI IN CENE
Odhod: 25.10.2019, 11 dni, cena: 2.199,00 EUR, opomba: min. 20 potnikov

1. dan: LJUBLJANA-HAVANA (polet s presedanjem)
Zbirno mesto v Ljubljani. Prijava na polet oziroma prevoz do okoliškega letališča. Polet preko enega izmed evropskih letališč do Havane.

2. dan: HAVANA (transferji cca 50km, peš)
Pristanek v Havani. Po opravljenih vstopnih formalnostih sledi ogled največjega mesta Karibor, katerega začetki segajo v leto 1514. Je eno od sedmih mest, ki jih je na otoku ustanovil zavojevalec Diego Velasquez. Havana sprva ni bila glavno mesto, svojo pomembnost je pridobila po španski okupaciji Mehike in Peruja, saj se je tu zbiralo ladjevje, ki je odvažalo naropana bogastva iz kolonij v matično državo. V svoji večstoletni zgodovini mesto ni utrpelo večjih katastrof in danes predstavlja najimenitnejše celovito področje s špansko kolonialno arhitekturo obeh Amerik. Ogledali si bomo trg Plaza de la Catedral s katedralo Svetega Krištofa, guvernerjevo palačo na Plaza de Armas, novo središče Havane s parkom Fraternidan, muzej ruma. Popoldan se bomo odpeljali na ogled Hemingwayeve rezidence Finca Vigia in zavili še v obmorski Cojimar. Večerja, nočitev.

3. dan: HAVANA - VINALES - PINAR (transferji cca 370km, 6,5 ur, čolni, peš)
Po zajtrku sledi izlet na zahodni del otoka, kjer gojijo tobak za slavne kubanske cigare. Obiskali bomo tovarno cigar in se seznanili s postopkom njihove izdelave. V nadaljevanju nas bo očarala dolina Vinales z nenavadnimi oblikami gričev in podzemnih jam. S čolnom se bomo odpeljali v jamo Cueva del Indio, kjer so v davnih časih prebivali staroselci. Po kosilu vrnitev v Havano. Večerja, nočitev.

4. dan: HAVANA - CIENFUEGOS (transferji cca 240km, 3,5 ure, čolni, peš)
Po zajtrku se bomo na poti proti Cienfuegosu ustavili v naravnem parku Montemar. Ogled farme krokodilov in kosilo v lokalni restavraciji. Vožnja s čolnom po laguni zakladov do otočka, kjer je prikazan način življenja indijanske skupnosti iz časa pred prihoda Krištofa Kolumba. Nadaljevanje vožnje do Cienfuegosa, nastanitev v hotelu, večerja in prenočevanje.

5. dan: CIENFUEGOS - TRINIDAD (transferji cca 100km, 1,5 ure, peš)
Zajtrk in krajši ogled mesta, ustanovljenega leta 1819, danes imenovanega tudi »biser juga«. Sprehodili se bomo po parku Jose Marti, videli gledališče Terry in se nato po obalni cesti odpeljali do Trinidada, kolonialnega mesta in letovišča na obali Karibskega morja. Nastanitev v hotelu na osnovi »vse vključeno«. Prosto popoldne za počitek, sprostitev ob bazenu. Prenočevanje.

6. dan: TRINIDAD (transferji cca 40km, peš)
Zajtrk. Ogled čudovitega mesta, ki spada v seznam Unescove svetovne kulturne dediščine. Na sprehodu po starem mestnem središču s Plazo Mayoir, cerkvijo Sv. Trojice, Zgodovinskim muzejem in drugimi poslopji iz 16. stoletja, bomo v mislih zlahka prepotovali nekaj stoletij nazaj. Nadaljujemo vožnjo do »Doline sladkornih mlinov«, kjer so bile nekoč številne plantaže sladkornega trsa in kolonialne palače lastnikov plantaž. Vrnitev v hotel in prenočevanje.

7. dan: TRINIDAD – SANTA CLARA – VARADERO (transferji cca 350km, 6,5 ur, peš)
Po zajtrku vožnja do mesteca. Ogled spomenika, muzeja in mavzoleja Che Guevare ter ogled oklepnega vlaka iz slavne odločilne bitke za Santa Claro med enotami revolucionarjev in Batistovo vojsko. Kosilo v lokalni restavraciji. Proti večeru prihod v Varadero, nastanitev na osnovi »vse vključeno«. Prenočevanje

8. dan: VARADERO (vse vključeno)
Počitnice v Varaderu – bivanje v hotelu na osnovi »vse vključeno«.

9. dan: VARADERO (vse vključeno)
Počitnice v Varaderu – bivanje v hotelu na osnovi »vse vključeno«.

10. dan: VARADERO – HAVANA (transferji cca 160km, 3 ure, polet s presedanji)
Prosto do prevoza na letališče Havana prosto popoldne. Večerni polet proti Evropi.

11. dan: LJUBLJANA (polet s presedanjem)
Pristanek v Ljubljani oziroma okoliškem letališču. Prevoz do Ljubljane.Obvezna doplačila
Kubanska prepustnica, cena: 30€
skupina 15-19 potnikov , cena: 120€

Doplačila po želji
Enoposteljna soba, cena: 250 €


Cena vključuje
Letalski prevoz Ljubljana-Havana-Ljubljana (oziroma iz okoliškega letališča s transferjem iz/do Ljubljane), letališke pristojbine, 8 x namestitev v hotelih 3-4* in gostišču, vsi navedeni obroki in all inclusive 5 noči v Varaderu in Trinidadu, ogledi po programu z vstopninami, prevozi s turističnimi avtobusi, lokalni angleško govoreči vodnik, slovenski vodja poti, organizacije potovanja. Zaradi specifike potovanja je lahko namestitev tudi v hotelih 2*. Ne prevzemamo odgovornosti izvedbe ogledov muzejev.

Dodatno

RANA URA, ZLATA URA!

Pri rezervaciji do 60 dni pred potovanjem 5 % popust

Cena potovanja je po osebi, nameščeni v dvoposteljni sobi.
Potovanje bo organizirano, če se bo prijavilo 15 oseb. Napitnine niso vključene v ceni, doplačilo na poti za lokalne vodnike in voznike 50 € po osebi.


CEPLJENJE:
Ni obvezno. (Več na: www.zdravinapot.si)

VIZUM:
Potrebna je Kubanska turistična prepustnica (ob prijavi kopija potnega lista).
Končni obračun potovanja je narejen predvidoma do 10 dni pred odhodom, ko so znani podatki končnih letaliških pristojbin in je doseženo končno število potnikov, na podlagi katerega se določi rang dosežene cene (ob prijavi se potniku vselej zaračuna izhodiščna, najnižja cena). Poleti so predvideni iz letališča Ljubljana. V kolikor nam prevoznik ne potrdi zahtevanega poleta je polet iz okoliškega letališča z vključenim brezplačnim prevozom.
Pošlji povpraševanje

Nikoli ne spreglejte naših TOP ponudb!

Dnevno vas bomo obveščali o najcenejših aranžmajih.

Vpišite e-mail naslov. Vnesite pravilen e-mail naslov.

Spremljajte nas tudi na Facebooku

Dnevno vas bomo obveščali o najcenejših aranžmajih.

Pozdravljeni,
vabimo vas, da obiščete naš novi spletni portal:
NOVI PORTAL

X