HRVAŠKA: apartmaji ob morju - od 250€ na teden za vso družino
04 58 35 800 | info@gta-neptun.si | DELOVNI ČAS: do nadaljnjega smo dosegljivi samo telefonsko ali po mailu info@gta-neptun.si

GRČIjA - KRETA / Kretska pravljica / počitnice + potovanje (vključeni 3 izleti)

Hotel 4* po programu

Namestitev: hotel 4* po programu
Trajanje: 8 dni / 7 nočitev
Storitev: letalo, let. takse, polpenzion, 3x izlet, 1x kosilo, slov. vodenje
Poleti iz: Ljubljana

Trenutno ni razpoložljivih terminov. Za več informacij nas pokličite ali pa nam pošljite e-mail.
Zaradi dnevnih menjav cen možna odstopanja. Točno ceno vam bomo posredovali s ponudbo. Če ni drugače označeno je cena po osebi pri dveh polno plačanih osebah v sobi. 

Dan 1:

Zbor potnikov na letališču JP v Ljubljani. Polet proti sončni Kreti, ki nas bo že iz zraka pozdravila v vsem svojem razkošju. Nastanitev v hotelu na širšem področju Herakliona (Gouves/Hersonissos/Malia ...). Nočitev.

Dan 2:

Dan namenjen kopanju in raziskovanju otoka. Priporočamo križarjenje z ladjico (doplačilo), kjer bomo križarili okrog enega največjih naravnih pristanišč na svetu ter nepozabni obisk grškega večera, kjer se bomo prepustili pristnemu kretskemu temperamentu.

Dan 3:

Zajtrk. Naša pot nas bo vodila proti vzhodu. Prvi postanek bo v tradicionalni vasici Kritsa, ki je znana po čipkah in pogumni domačinki Rodanthi, ki se je, preoblečena v krečanskega vojaka, borila proti Turkom. Nato bomo nadaljevali pot do Elounde, kjer se bomo vkrcali na ladjico in odpluli do majhnega otočka Spinalonga. Benečani in Otomani so poskrbeli za arhitekturno podobo otočka, pretresljive in šokantne zgodbe o gobavcih in njihovih prebivališčih pa nas popeljejo v bližnjo zgodovino skrivnosti. Naš zadnji postanek bo v slikovitem mestecu Agios Nikolaos, kjer bomo imeli dovolj prostega časa za raziskovanje.

Dan 4:

Kreta, kakršne preprosto ne smete zamuditi! Izlet bomo začeli z obiskom ostankov veličastne knossoške palače, ki je bila pred 4.000 leti gospodarsko, politično in versko središče minojske civilizacije. Le 5 km od današnjega glavnega mesta Heraklion ležijo skrivnostne izkopanine, po legendi bivališče kralja Minos in stašnega Minotavra. Nekaj prostega časa in nato vožnja do središča glavnega mesta otoka Herakliona. Voden ogled mesta in prosti čas za kosilo ter moebitni nakup spominkov. Vrnitev v hotel.

Dan 5:

Dnevi namenjeni kopanju in raziskovanju otoka. Priporočamo izlet na sosednji otok Santorini, kjer nas bo navdušila divja narava (doplačilo). Črn pesek, bele hiške, modro morje in zelena lava, ponujajo pogled, ki ga najdete le redkokje. Zgodovina Santorinija je zgodovina vulkana, ki je pred 3.500 leti z izbruhom povzročil poto treh četrtin otoka. Ostanki visoko razvite civilizacije in naravna katastrofa mnoge vodi v prepričanje, da je Santorini pravzaprav potopljeno mesto Atlantis. S seboj ne pozabite vzeti vetrovke in kamere.

Dan 6:

Na izletu bomo spoznali enega izmed najlepših predelov Krete – čudovito pokrajino, arheološke ostanke in priljubljene peščene plaže. Najprej se bomo zapeljali mimo glavnega mesta otoka in pot nadaljevali skozi gričevje bogato poraščeno z vinsko trto in oljkami do največje in najbolj rodovitne nižine Messara. Peljali se bomo mimo glavnega mesta nekdanje Rimske province, antičnega Gorthysa, ki je bilo središče otoka v času rimske vladavine. Sledil obisk Festosa in ogled druge največje minojske palače na Kreti. Od tam se odpira krasen panoramski razgled od gorovja Ida, do planote Lasshiti. Kosilo (vključeno) bo v nekdanji ribiški vasici Matala, kjer bomo imeli tudi priložnost, da zaplavamo v Libijskem morju (ne pozabite na kopalke in brisačo). Nato se bomo zapeljali po lepi panoramski cesti v gorovje Asterousia do moškega samostana Odigitrias iz 14. stoletja, ki je znan po velikih mojstrih slikanja ikon.

Dan 7:

Počitnice ali po želji treking v soteski Samarija. Samaria velja za eno najdaljših in najlepših evropskih sotesk, saj meri skoraj 17 km. Med potjo se bomo ustavili v vasici Samaria, od koder so se prebivalci izselili, še vedno pa ostajajo stalne prebivalke kretske avtohtone koze Kri-kri. V soteski bomo imeli več možnosti, da se odžejamo z izvirsko vodo. Na koncu pohoda bomo prišli do obale v vasico Agia Roumeli, kjer se bomo osvežili v libijskem morju in se nato prijetno utrujeni z ladjico odpeljali do vasice Hora Sfakion, kjer nas bo čakal avtobus in nas odpeljal do hotela.

Dan 8:

Zajtrk in prosto do odhoda na letališče. Polet proti Sloveniji.


MOŽNO DOPLAČILO ZA MANJŠO SKUPINO na osebo:
- med 15 in 24 potniki 100 €,
- med 25 in 34 potniki 55 €.

DOPLAČILO na kraju samem: turistična taksa pribl 2 € na sobo na noč.

MOŽNA DOPLAČILA na poti:
- dodatni izleti,
- varovanje kulturne znamenitosti na Spinalongi 8 €.

MOŽNA DOPLAČILA ob prijavi:
- enoposteljna soba 169 €,
- doplačilo za hotel 3* polpenzion 80 €, 
- za hotel 4* polpenzion 199 €.

Cena vključuje:
- letalski prevoz Ljubljana – Heraklion - Ljubljana po programu,
- sedem zajtrkov v turističnem objektu 3*, v enem izmed večjih letoviških središč na širšem področju Herakliona,
- izlet Knossos (vstopnina vključena),
- izlet Festos (vstopnina vključena),
- mini križarjenje na otok Spinalonga,
-izlet na jug Krete in kosilo,
- slovensko spremstvo in organizacijo potovanja.

Nikoli ne spreglejte naših TOP ponudb!

Dnevno vas bomo obveščali o najcenejših aranžmajih.

Vpišite e-mail naslov. Vnesite pravilen e-mail naslov.

Spremljajte nas tudi na Facebooku

Dnevno vas bomo obveščali o najcenejših aranžmajih.