HRVAŠKA: apartmaji ob morju - od 250€ na teden za vso družino
04 58 35 800 | info@gta-neptun.si | DELOVNI ČAS: pon - sre - pet: 9.00 - 16.30; tor - čet: 11.00 - 18.00; sob 9.00 - 12.00 (samo tel. pomoč)

ITALIJA - APULIJA Z LETALOM 5 DNI

Italija - Naš izbor › Po programu 3/4*

Po programu 3/4*

Namestitev: po programu 3/4*
Storitev: 5 dni / 4 nočitve, letalo, let. takse, prtljaga, 1 x nz, 3 x polp, slov. vodenje - glej opis
Odhod iz: Ljubljana
27.10.2020 - 31.10.2020 | dvoposteljna | Polet iz: Trst (bus iz Lju)
Preverjeno: 03.09.2020
17.11.2020 - 21.11.2020 | dvoposteljna | Polet iz: Trst (bus iz Lju)
Preverjeno: 03.09.2020
Zaradi dnevne menjave cen možna odstopanja. Točno ceno vam bomo posredovali s ponudbo. Če ni drugače označeno je cena po osebi pri dveh polno plačanih osebah v sobi.

Zakaj izbrati to potovanje?
Ogled očarljivega pristaniškega mesta Bari (cerkev sv. Nikolaja, srednjeveške ulice in katedrala sv. Sabina, trdnjava, Muratov predel…)
Voden ogled enigmatičnega gradu Castell Dell Monte
Ogled Matere
Ogled Alberobella – prestolnice Trulijev
Obisk belega mesta Ostuni
Ogled renesančnega mesta Lecce
Sprehod po mestu Brindisi
Odkrivanje mesta Altamura in njegovega kruha.

1. dan: LJUBLJANA–TRST BARI
Zbor potnikov na obračališču mestnega prometa na Dolgem mostu, v Ljubljani v popoldanskih urah. Organiziran prevoz do letališča Ronchi dei Legionari (Trst) in večerni let z družbo Ryanair na letališče v Bari. Po pristanku vožnja do hotela v okolici mesta, nastanitev in prenočevanje

2. dan: BARI–CASTELL DELL MONTE–OSREDNJI DEL APULIJE / zajtrk, večerja
Po zajtrku ogled modernega predela glavnega mesta Apulije: od največjega sejmišča v Evropi in Sredozemlju (Fiere di Levante) in pristanišča na 285 hektarih, do promenade Lungomare Nazario Sauro, ki kar vabi k sprehodu. Ogled starega mestnega središča, ki vas bo presenetilo z labirintom ozkih ulic in z izjemno baziliko Sv. Nikolaja iz 11. st., ki je ena najlepših romanskih cerkva v Italiji. S svojo lepoto navdušuje obiskovalce že dolga stoletja. Ogledali si boste tudi katedralo San Sabino in veličastni mestni normansko– nemški grad Friderika II. Popoldne vožnja do enega najpomembnejših kulturnozgodovinskih spomenikov Apulije−Castel Del Monte, ki je tudi nastal po zamisli Friderika II. Švabskega kot kopija osmerokotnega svetišča v Jeruzalemu. Zgradili so ga, da bi cesarju služil kot dvor v času velikih lovskih prireditev. Po njegovi smrti je postal zapor in karantena za kužne bolnike. Danes je grad popolnoma obnovljen in zapisan v seznam svetovne kulturne dediščine Unesca. Vožnja do hotela v osrednjem delu dežele, nastanitev, večerja in prenočevanje

3. dan: HOTEL–ALBEROBELLO–POLIGNANO–MONOPOLI−HOTEL / zajtrk, večerja
Po zajtrku ogled največje znamenitosti dežele Apulije − kraja Alberobello. Tam si boste ogledali v tančico skrivnosti zavite stavbe, imenovane ‘truliji’. Ti so primer svojevrstne ljudske arhitekture z okroglimi tlorisi in stožičastimi strehami. Prav te nenavadne stavbe dajejo mestu edinstveno pravljično podobo. Popoldne se boste zapeljali do mesta Polignano a Mare, ki je rojstni kraj slovitega pevca Domenica Modugna. Sprehod po slikovitem mestu in če bo čas dopuščal, še kratek skok in ogled Monopolija – simpatičnega obmorskega mesteca s starim gradom in zanimivim središčem. Povratek v hotel, večerja in prenočevanje.

4. dan: HOTEL–LECCE−BRINDISI–OSTUNI–HOTEL / zajtrk, večerja
Po zajtrku vožnja do baročnega bisera južne italije − mesta Lecce. Pogosto ga imenujejo »južne Firence« zaradi bahavosti visokega baroka, ki se zrcali na večini stavb središča. Posebno barvo daje mestu lehnjak iz domačih kamnolomov, s katerim so pozidali vse cerkve, palače in okrasne fontane ter se kamnoseško poigravali do vrhunskih detajlov. Srehodili se boste po bogatih ulicah, obiskali Basilico di Santa Croce in šli do vladne palače (Pallazo del Governo). Nekaj prostega časa za samostojne oglede in vožnja do mesta Brindisi, kjer se boste sprehodi po mestu in si ogledali nekatere znamenitosti − najlepša je cerkev Santa Maria del Casale iz 14. st. če bo čas dopušćal ob povratkzu še ogled »belega mesta« Ostuni. Zaznamujejo ga bele fasade mestnih hiš. Ogledali si boste mestni trg in se sprehodili do katedrale. Povratek v hotel, večerja in Prenočevanje

5. dan: MATERA–ALTAMURA–BARI–TRST–LJUBLJANA / zajtrk
Po zajtrku vožnja do Matere in ogled mesteca pod zaščito Unesca, ki ponuja obiskovalcem nenavaden kompleks v skalo izkopanih cerkvic in belo obarvanih hišk svojih nekdanjih prebivalcev. Nekaj prostega časa in popoldne,v kolikor bo čas dopuščal, kratek ogled mesta Altamura. Vožnja do letališča v Bariju in odhod letala v pozno popoldanskih urah proti letališču v Trstu. Sledi avtobusni transfer nazaj do zbirnega mesta s prihodom v večernih urah.

V ceno je vključeno
- Povratni avtobusni transfer do letališča in nazaj
- Povratni letalski prevoz v ekonomskem razredu do Barija*
- 1 kos manjše ročne prtljage (mere 40 x 20 x 25 cm)
- 1 kos oddane prtljage do največ 20 kg na osebo
- Letališke in varnostne pristojbine ter dodatek za gorivo
- Avtobusni prevozi po Apuliji
- 1 nočitev z zajtrkom in 3 polpenzione (večerja, zajtrk) v hotelih 3/4* v dvoposteljnih sobah po programu
- Najem sistema avdioguide
- Stroški lokalnega vodenja, kjer potrebno
- Vstopnina v grad Castel Del Monte
- Vodenje in organizacija potovanja

Popusti:
10 % za otroka do 12 leta starosti

V ceno ni vključeno
Ob prijavi: Obvezno doplačilo pri udeležbi manj kot 25 potnikov 80,00 EUR
Na kraju samem (na recepciji hotela): Lokalno predpisano mestno turistično pristojbino

Doplačila ob prijavi:
Enoposteljna soba 100,00 EUR/osebo

Na kraju samem (vodniku na poti):
Vstopnine pribl. 20 EURNikoli ne spreglejte naših TOP ponudb!

Dnevno vas bomo obveščali o najcenejših aranžmajih.

Vpišite e-mail naslov. Vnesite pravilen e-mail naslov.

Spremljajte nas tudi na Facebooku

Dnevno vas bomo obveščali o najcenejših aranžmajih.

Pozdravljeni,
vabimo vas, da obiščete naš novi spletni portal:
NOVI PORTAL

X