HRVAŠKA: apartmaji ob morju - od 250€ na teden za vso družino
04 58 35 800 | info@gta-neptun.si | DELOVNI ČAS: pon - sre - pet: 9.00 - 16.30; tor - čet: 11.00 - 18.00; sob 9.00 - 12.00 (samo tel. pomoč)

ŠPANIJA - ZARAGOZA, BASKIJA IN LURD, direkten let iz Ljubljane

Španija - Naš izbor › Hotel 3* po programu

Hotel 3* po programu

Namestitev: hotel 3* po programu
Storitev: 5 dni / 4 nočitve, letalo, takse,vodeno potovanje, glej program
Odhod iz: Ljubljana

Trenutno ni razpoložljivih terminov. Za več informacij nas pokličite ali pa nam pošljite e-mail.
Direktni letalski prevoz iz Ljubljane v Zaragozo.
Španska in francoska mesta Baskije ter zanimiva Zaragoz.
Bordeaux in Lurd.

1. DAN
SLOVENIJA – ZARAGOZA

nočitev

Predvidoma v dopoldanskih urah zbor potnikov na letališču JP Ljubljana in polet proti Zaragozi. Po pristanku sledi vožnja v  Zaragozo in ogled mestnih znamenitosti: Bazilika de Nuestra Senora del Pilar, Trg Pilar z rimskim Forumom, cerkvijo La Seo, La Lonjo, mestno hišo in Aljaferio (največji ostanek muslimanov izven Andaluzije). Vožnja do predela, kjer so leta 2008 organizirali Svetovno razstavo EXPO, katere glavna tema je bila voda in v okviru te tematike se je predstavilo več kot 100 držav. Maskota Expa 2008 je bil Fluvi, ki je dobil celo svojo risanko. Fluvi je delo katalonskega oblikovalca Lopeza, ki ga je navdihnila kaplja vode, kateri je dodal osebnost.  Vožnja v hotel na poti.

2. DAN
PAMPLONA-VITORIA-BILBAO

nočitev, zajtrk

Vožnje v Pamplono, prestolnico Navare in mesto, ki je znano po teku pred biki. Pamplonsko praznovanje s tekom bikov po ulicah prirejajo vsako leto v juliju v čast mestnega zavetnika San Fermina. Ogled starega mestnega središča, obdanega z obzidjem in gotske stolnice, mestne hiše, cerkve San Saturnio z dvema zvonikoma. Vožnja skozi glavno mesto Baskije, Vitorio. V mestu se nahaja sedež baskovskega parlamenta, zgrajen na temeljih starega mesta Gasteiz na griču, ki predstavlja najvišjo točko dežele. Celotni stari del mesta z ozkimi uličicami in edinstveno arhitekturo je proglašen za narodni spomenika. Nadaljevanje v Bilbao, danes najbolj modno mesto v Španiji. Navdušila nas bo glavna mestna znamenitost, muzej Guggenheim, izjemno delo arhitekta F.O. Gehry-ja. Muzej predstavlja drzni primer avantgardne arhitekture v obliki kovinskega cveta, ki spreminja barve glede na letni čas, uro dneva in vremenske razmere.  Mojstrovina iz stekla in titanija privablja množice ljubiteljev umetnosti in arhitekture. Ob doplačilu obisk muzeja. Nato si bomo ogledali stari del mesta, Casco Viejo s katedralo, trgom Nueva, tržnico in slikovitimi, pisanimi zgradbami ob reki. Nastanitev v hotelu. 

3. DAN
BILBAO-GAZTELLUGATXE-BERMEO-GERNIKA-SAN SEBASTIJAN

nočitev, zajtrk

Ob divji in razčlenjeni kantabrijski obali se bomo zapeljali mimo številnih majhnih zalivov in vasic do ene najbolj slikovitih in največkrat fotografiranih točk severne Španije: otočka Gaztelugatxe, ki leži tik ob divji baskovski obali. Na otoku stoji samoten samostan San Juan, do katerega vodi eno najlepši stopnišč na prostem na svetu. Ustavili se bomo tudi v ribiški vasici Bermeo, ki se ponaša s tem da ima več kot 75% vseh ribiških ladij na svetu, ki so namenjene lovu tune. Sprehod in nekaj prostega časa v ribiški luki. Vožnja v mesto Gernika,  ki so jo Nemci leta 1937 bombardirali in je Picasso naslikal svoje največje delo. Gernika je tudi eden izmed štirih svetih krajev, kjer so španski monarhi prisegali, da bodo spoštovali pravice Baskov. Sprehod po mestu, ogled hrasta, pod katerim so potekala zasedanja, ogled ene izmed kopij Picassove Guernice. Nadaljevanje mondeni San Sebastián, najlepše mesto Baskije. Mesto se nahaja v zaokroženem zalivu, prav na sredini pa leži otoček Santa Clara. Sprehod mimo glavnih mestnih zanimivosti: skulpture Peine del Vento, čudovite plaže Concha, palače Miramar, sprehodili se bomo tudi po starem delu Casco Viejo. Posebnost San Sebastiána je odlična hrana – v barih strežejo raznovrstne pinchose, obložene kruhke in morsko hrano. Vožnja v hotel na poti v francosko Baskijo.

4. DAN
BAYONNE-SAINT EMILION-BORDEAUX

nočitev, zajtrk

Ogled mesta Bayonne, ki se nahaja na najsevernejši točki francoske Baskije in mu pravijo baskovski Amsterdam, saj nas značilne vitke baskovske hišice, vsaka s svojo barvo tramov in rolet ob reki Nive spominjajo prav na Amsterdam. Je mesto čokolade in zloglasne bayonske šunke. Po ogledu nadaljevanje vožnje v okolico mesta Biarritz. Tamkajšnja plaža je od nekdaj privabljala francosko plemstvo, obiskovali pa so jo tudi zvezdniki kot sta Gary Cooper ali Frank Sinatra. Vožnja v Saint Emilion, lepo ohranjeno srednjeveško mesto pod Unescovo zaščito. Slikovito mesto z ozkimi uličicami in izjemno arhitekturo leži na desnem bregu reke Garone, kar pomeni, da v vinih prevladuje merlot. Posebnost so podzemne galerije z več kot 200 km, kjer zorijo najboljša vina. Postanek v eni od vinskih kleti in pokušina (doplačilo). Vožnja v Bordeaux. Bordeaux velja za eno najlepših francoskih mest in biser evropske arhitekture. Široke avenije, veličastne stavbe ter bližina oceana, najboljša vina na svetu in dobra hrana so naredila mesto z izjemno kvaliteto življenja. Bordeaux z več kot 2000–letno zgodovino in središče trgovanja, je pod Unescovo zaščito. Sprehod po starem mestnem jedru z Le Grand Théatre, trg Borze in vodno ogledalo, v katerem je čudoviti odsev Borze, renesančni slavolok zmage Porte Cailhau, gotska katedrala St André ... Najnovejša pridobitev je La Cité du vin – edinstven muzej posvečen vinskim kulturam. Priporočamo obisk, ki ga boste zaključili na belvederu s kozarcem vina in čudovitim razgledom na mesto (doplačilo). Nastanitev v hotelu.

5. DAN
BORDEAUX -LURD-TOULOUSE-BENETKE-(SLOVENIJA)

nočitev, zajtrk

Vožnje v romarski Lurd, ki je od leta 1858, ko se je Marija prikazala Bernardki, postal kraj številnih čudežev in upanja. Do danes so v Lurdu našteli že preko 200 milijonov obiskovalcev. Sprehod do osrednjega lurškega trga Esplanade in votline, kjer se je Marija prvič prikazala pastirički Bernardki leta 1858. Ogled zgornje in spodnje bazilike ter ostalih zanimivosti. Nadaljevanje poti v Toulouse, mestu velikih industrij, kot mu pravijo (Airbus). Drži se ga tudi vzdevek rožnato mesto, zaradi toulouške bazilike in drugih stavb grajenih iz rožnate opeke. krajši ogled In popoldne vožnja na le­ta­liš­če pri Toulouse. Po­let le­ta­la predvidoma v večernih urah v Benetke. Vožnja v Slovenijo (doplačilo).Cena vključuje :
  • letalski prevoz Ljubljana-Zaragoza in Toulouse-Benetke,
  • letališke in varnostne pristojbine,
  • 4 nočitve z zajtrki v dvoposteljnih sobah v hotelih 3*,  
  • prevoze po programu,
  • vse zunanje oglede po programu,
  • spremstvo in organizacijo potovanja.
Doplačila:
  • za manjše število: med 35 in 44 potniki - 50€, med 25 in 34 potniki - 70€
  • PO ŽELJI, ob prijavi: enoposteljna soba: 89€, enosmerni prevoz: 29€, obisk kleti in pokušina 3 vrst vina: 18€, muzej: 16€
  • PO ŽELJI, na poti: strošek morebitnih ostalih vstopnin in lokalnega prevoza: prbl. 30€
Popusti:
  •  otroci 2 - 12 let na dodatnem ležišče: 10%                                                                                                                                                                    Nikoli ne spreglejte naših TOP ponudb!

Dnevno vas bomo obveščali o najcenejših aranžmajih.

Vpišite e-mail naslov. Vnesite pravilen e-mail naslov.

Spremljajte nas tudi na Facebooku

Dnevno vas bomo obveščali o najcenejših aranžmajih.

Pozdravljeni,
vabimo vas, da obiščete naš novi spletni portal:
NOVI PORTAL

X