HRVAŠKA: apartmaji ob morju - od 250€ na teden za vso družino
04 58 35 800 | info@gta-neptun.si | DELOVNI ČAS: pon - sre - pet: 9.00 - 16.30; tor - čet: 11.00 - 18.00; sob 9.00 - 12.00 (samo tel. pomoč)

ŠPANIJA - RAZIGRANA VALENCIJA IN ZARAGOZA, direkten let iz Ljubljane

Španija - Naš izbor › Hoteli 3-4* po programu

Hoteli 3-4* po programu

Namestitev: hoteli 3-4* po programu
Storitev: 4 dni / 3 nočitve, letalo, takse,vodeno potovanje, glej program
Odhod iz: Ljubljana

Trenutno ni razpoložljivih terminov. Za več informacij nas pokličite ali pa nam pošljite e-mail.
Direktni letalski prevoz iz Ljubljane.
Kombinacija zanimivih španskih mest, njihove kulture, tradicije kulinarike.
Nepozabno doživetje španskih mest.

1. DAN
SLOVENIJA – ZARAGOZA

nočitev

Predvidoma v dopoldanskih urah zbor potnikov na letališču JP Ljubljana in polet proti Zaragozi. Po pristanku sledi vožnja v  Zaragozo in ogled mestnih znamenitosti: Bazilika de Nuestra Senora del Pilar, Trg Pilar z rimskim Forumom, cerkvijo La Seo, La Lonjo, mestno hišo in Aljaferio (največji ostanek muslimanov izven Andaluzije). Vožnja do predela, kjer so leta 2008 organizirali Svetovno razstavo EXPO, katere glavna tema je bila voda in v okviru te tematike se je predstavilo več kot 100 držav. Maskota Expa 2008 je bil Fluvi, ki je dobil celo svojo risanko. Fluvi je delo katalonskega oblikovalca Lopeza, ki ga je navdihnila kaplja vode, kateri je dodal osebnost.  Vožnja v hotel.

2. DAN
SLOVENIJA – ZARAGOZA

zajtrk, nočitev

Vožnja v vasico Albarracin, ki velja za najlepšo špansko vasico. Človek ima občutek, da se je prestavil  v srednjeveško pravljico, v kateri  princesa Blanca igra glavno vlogo. Zanimiva nespremenjena in neokrnjena vasica na n. v 1.180 m z ozkimi in strmimi uličicami ter srednjeveško arhitekturo, si je prislužila tudi mesto na seznamu UNESCA. Nadaljevanje v mesto Teruel, ki velja za mesto polno življenja in živahnih barv ter dramatične zgodbe iz 13. stoletja dveh zaljubljencev, ki veljata za španska Romea in Julijo. Dva protagonista zgodbe sta bila Izabel de Segura in Juan Diego Martínez, čigar romanca je bila takrat nemogoča zaradi ogromnih gospodarskih in razrednih razlik med njima. Poleg očarljive zgodbe so v mestu vredni ogleda katedrala, znameniti trg Plaza Del Torico in številni stolpi ter cerkve z elementi mudejar. Vožnja  v  Valencijo, tretje največje špansko mesto, ki si je ime "mesto rož" prislužila s številnimi vrtovi in parki. Nastanitev v hotelu. V kolikor bo čas dopuščal, še večerni sprehod po enem najbolj živahnih mediteranskih mest.

3. DAN
VALENCIJA

zajtrk, nočitev

Ogled Valencije, tretjega največjega španskega mesta, ki si je ime "mesto rož" prislužila s številnimi vrtovi in parki. Ogled (z metrojem in peš) starega mestnega jedra Valencije, ki je ohranilo klasično špansko podobo. Osrednji del zapolnjuje katedrala, zgrajena v gotskem stilu z izjemnim portalom in osmerokotnim zvonikom - mestnim simbolom. Poleg katedrale si boste ogledali tudi staro poslopje borze La Lonja, izjemno poznogotsko trgovsko središče iz 15 stoletja ter zanimive mostove: Postanek in sprehod skozi pokrito tržnico Central iz leta 1928, eni najlepših in največjih evropskih tržnic s 350 lično urejenimi stojnicami. Sprehod po živahnih ulicah Barrio del Carmen. Prosto popoldne za samostojno raziskovanje mesta. Zvečer priporočamo tipično špansko večerjo - paello, ki so jo »izumili« prav v Valenciji. Prenočevanje v hotelu.
 
4. DAN
VALENCIJA-ZARAGOZA-SLOVENIJA

zajtrk, nočitev

Vožnja skozi moderni del mesta, kjer so urbano celoto spremenili v eno evropskih najmodernejših mest. Želja, da bi v mestu oblikovali učinkovito povezavo med starim in novim, se je uresničila z izvedbo načrtov najpomembnejšega arhitekta Valencije Santiaga Calatrava. Na bregovih nekdanje reke Turie je postavljen mogočen kompleks, ki pa nima le estetskega, ampak povsem praktičen značaj; vsebuje vse od Muzeja znanosti, palače umetnosti, Oceanografskega muzeja. Zunanji ogled stavb: l`Hemisferic, Muzeja znanosti princa Filipa, l`Umbracle, l`Oceanografic, Operne hiše in center za umetnost, l`Agora – prostor za koncerte in športne prireditve, mostu l`Assut… Futuristične promenade kažejo pot do steze Formule 1, teniških igrišč za mednarodna tekmovanja. Vožnja v Zaragozo. Polet letala v Slovenijo predvidoma v večernih urah.

Cena vključuje :
  • letalski prevoz Ljubljana-Zaragoza-Ljubljana,
  • letališče in varnostne pristojbine,
  • 3 nočitve z zajtrki v dvoposteljnih sobah v hotelih 3/4*,
  • prevoze po programu,
  • vse zunanje oglede po programu,
  • spremstvo in organizacijo potovanja.
Doplačila :
  • za manjšo skupino - med 35 in 44 potniki: 50€, med 25 in 34 potniki: 70€
  • po želji, ob prijavi: enoposteljna soba 99€, večerja s paello v Valenciji 25€
  • po želji, na poti: strošek vstopnin in lokalnega prevoza prbl. 30-40€
Popusti:
  • otroci 2 - 12 let na dodatnem ležišču: 10%

Nikoli ne spreglejte naših TOP ponudb!

Dnevno vas bomo obveščali o najcenejših aranžmajih.

Vpišite e-mail naslov. Vnesite pravilen e-mail naslov.

Spremljajte nas tudi na Facebooku

Dnevno vas bomo obveščali o najcenejših aranžmajih.

Pozdravljeni,
vabimo vas, da obiščete naš novi spletni portal:
NOVI PORTAL

X