HRVAŠKA: apartmaji ob morju - od 250€ na teden za vso družino
04 58 35 800 | info@gta-neptun.si | DELOVNI ČAS: pon - sre - pet: 9.00 - 16.30; tor - čet: 11.00 - 18.00; sob 9.00 - 12.00 (samo tel. pomoč)

ŠRILANKA - vodeno potovanje

Vodeno potovanje

Namestitev: vodeno potovanje
Storitev: 12 dni, po programu
Poleti iz: bližnje letališče
20.10.2018 - 31.10.2018 | po programu | Polet iz: bližnje letališče
Preverjeno: 16.02.2018
Slikovit otok raznolikosti so besede, ki najbolje orišejo Šrilanko, nekdanji Cejlon, ki v zavest ljudi vselej prikliče okusen čaj. Bogato preteklost otoka so v stoletjih zaznamovale različne kulture in veroizpovedi, o kateri pričajo številni spomeniki. Šest jih je pod svojo zaščito sprejel UNESCO kot del svetovne kulturne dediščine in prav vsi bodo na naši poti. Raznolika pokrajina Šrilanke je prava paša tudi za oči, od bohotnega tropskega rastja, visokih hribov z nasadi čaja in ne nazadnje do dolgih peščenih plaž. Na Šrilanki ne boste razočarani ljubitelji sočnega in slastnega tropskega sadja kot tudi ne navdušenci nad pravim curryjem v duhu indijske kuhinje, ki jo je ponekod v zanimive okuse predelala angleška roka. Vpliv bližnje Indije je v te kraje prinesel ajurvedsko modrost negovanja telesa, kar boste med potovanjem lahko preizkusili tudi sami. Za konec pa lahko potovanje podaljšate še z letovanjem na sanjskih Maldivih.
17.03.2018 - zagotovljeno, 1.899.- € (min. 20 oseb) / 1.999.- € (min. 15 oseb) / 2.099.- € (min. 10 oseb) - predv. vodnik: Donovan Pavlinec
20.10.2018 (enake cene, trenutno še ni zagotovljeno)

Cena vključuje
letalske prevoze po programu, letališke in varnostne takse, prevoze s turističnimi avtobusi, 9 polpenzionov in 1 dodatno večerjo v hotelih s 3*** in 4**** ob namestitvi v dvoposteljni sobi (prha, wc), strošek izdelave vizuma, kompetentno slovensko vodstvo ob spremstvu lokalnih vodnikov, vstopnine, stroške organizacije potovanja, osnovno nezgodno zavarovanje in DDV.
Akontacija
579.- €
Doplačilo (na poti)
50.- € za napitnine
Doplačila po želji (ob prijavi)
zavarovanje rizika odpovedi - odvisno od končne cene
345.- € za enoposteljno sobo
Cepljenje
Priporočljivo je cepljenje proti hepatitisu A in B ter jemanje antimalarikov pred odhodom na potovanje. Natančnejše informacije lahko dobite na spletni strani www.zdravinapot.si oziroma na Inštitutu za varovanje zdravja Republike Slovenije. Za potovanje je obvezno zdravstveno zavarovarovanja z asistenco Coris z dvojnim kritjem, ki ga lahko sklenete v naši agenciji.
Vstopni vizum: je že vključen v ceni!

Ne prezrite: Podaljšajte svoje potovanje s počitnicami na Maldivih!

1. in 2. dan: Ljubljana - Negombo
(L, V) |
Polet proti Šrilanki** in mednarodnemu letališču Bandaranaike. Drugi dan našega potovanja bomo že ob izhodu z letališča zadihali v pravo tropsko podnebje. Dvajsetmilijonska otoška država, približno trikrat večja od Slovenije, nekdaj imenovana Cejlon, je bila središče budizma, danes pa je dom več religij in narodov. Nekdaj portugalska in nizozemska ter pozneje angleška kolonija, je neodvisnost dosegla po drugi svetovni vojni. V kolonialni dobi so na otoku prevladovale plantaže, danes je jedro njegovega gospodarstva turizem. Za dobrodošlico si bomo prvi dan našega potovanja privoščili obisk ribiške tržnice v mestecu NEGOMBO. Vožnja do hotela, počitek, večerja in nočitev.
Zemljevid
3. dan: Anuradhapura - Mihintale
(Z-V) |
Po zajtrku se bomo odpravili proti severu otoka po slikoviti cesti, obdani z bujnim tropskim rastjem. Pot nas bo vodila do prve, več kot tisočletje stare antične prestolnice Šrilanke in svetega mesta ANURADHAPURE, kjer nas čaka prvo srečanje z eno od treh glavnih religij otoka, izročilom Bude. Starodavno mesto se med drugim ponaša z eno največjih dagob, značilnim zvončastim budističnim templjem, ki meri v višino več kot 100 metrov. Pomemben spomin na Budo je tudi sinhalski bo ali pagodna figa, drevo pod kakršnim je nekoč Sidharta Gautama doživel razsvetljenje. Po sprehodu po bogatem mestu se bomo podali še na bližnji romarski grič MIHINTALE, ki velja za zibelko budizma na otoku, saj je tu otok prvič sprejel budizem. Sledi vožnja s čudovitim razgledom do hotela, večerja in nočitev.
Zemljevid
4. dan: Polonnaruwa - Sigiriya
(Z-V) |
Naša sinhalska zgodba se bo nadaljevala v drugi prestolnici otoka, mestu POLONNARUWA. Mesto še vedno obdajajo mogočna obzidja, ki skrivajo skoraj tisočletje stare ostanke kraljevih palač in templjev. Obisk muzeja nam bo razkril še kakšno zgodbo in osvetlil preteklost nekdaj mogočnega mesta. Pri povratku nas čaka možnost ježe na indijskih slonih, kar je vsekakor nepozabno doživetje. Naslednji ogled bo namenjen skoraj dvesto metrov visokemu osamelcu SIGIRIYA, Levji skali, ki se smelo dviga nad pokrajino. Enkraten razgled in ostanki starodavne palače bodo poplačali vzpon po strmih stopnicah, na poti na vrh pa nas bodo presenetile skrivnostne poslikave lepotic, t. i. deklic na oblakih. Freske eteričnih deklic  odpirajo vrsto še danes nerešenih vprašanj. Povratek v hotel, večerja in nočitev.
Zemljevid
5. dan: Dambulla - Aluwihare - Kandy
(Z-V) |
Po zajtrku se bomo odpravili proti mestecu DAMBULLA, edinstvenemu budističnemu svetišču, skritem v kompleksu jam. Sprehod do vhoda vrh griča nam bodo popestrile igrive opice. Pet jamskih templjev, okrašenih s poslikavami, hrani na desetine kipov Bude, med katerimi je tudi orjaški, petnajst metrov dolg ležeči Buda v trenutku vstopanja v nirvano. Pot nadaljujemo proti osrčju otoka s kratkim postankom v kraju ALUWIHARE, kjer je bil prvič na otoku zapisan Budov nauk. Spoznavanje otoka bomo popestrili najprej z ogledom značilnega dišečega vrta začimb in nato še tekstilne delavnice, kjer še uporabljajo tradicionalno tehniko batika. Sledi prihod v zadnjo prestolnico sinhalskih kraljev, KANDY, kjer se še danes čuti močan pridih kolonializma. Nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.
Zemljevid
6.dan: Kandy - Pinnawala
(Z-V) |
Spoznavanje idiličnega mesta KANDY, ki leži ob malem jezeru v hribovitem predelu sredi otoka, bomo po zajtrku začeli z obiskom templja Sri Dalada Maligawa, ki hrani znamenito relikvijo - Budin zob. Ta spomin na Budo, ki naj bi ga v mesto med svojimi kodri pretihotapila princesa Hamamala, obiskovalcem vsak dan predstavijo v posebnem obredu. Znamenitost Cejlona so tudi številne sirotišnice za slone, med katerimi je najpomembnejša PINNAWALA, kjer bomo slone lahko opazovali pri hranjenju, pitju in nagajivem kopanju v reki. Kandy domačini imenujejo Maha Nuwara (»krasno mesto«) in je središče raznolike kulture vseh narodov, ki so skozi stoletja prihajali na otok. Vse to bomo odkrivali ob večernem ogledu tradicionalnega plesa v barvitih maskah. Povratek v hotel, večerja in nočitev.
Zemljevid
7. dan: Paradeniya - Nuwara Eliya
(Z-V) |
Po zajtrku nas pred odhodom iz Kandyja čaka še krajši sprehod po slovitem kraljevem botaničnem vrtu PARADENIYA, kjer bomo lahko občudovali bogastvo tropskega rastja, sijočih orhidej in enega največjih fikusov na svetu. Pot nadaljujemo proti jugu, kamor nas bo postopno v višave vodila slikovita vijugasta cesta skozi nenehno spreminjajočo se pokrajino. Dvignili se bomo več kot 1.800 metrov nad morje in prispeli v t. i. Malo Anglijo, NUWARA ELIYO, raj cejlonskega čaja. Nasade čajevca in predelavo čaja nam bodo nazorno predstavili v eni največjih predelovalnic, kjer bomo lahko zlatorumeno pijačo iz čajnih listov, tako značilno za Cejlon, tudi preizkusili. Še sprehod po mestu, pogled na neskončne zelene terase s čajevcem, nato pa vožnja do hotela. Namestitev v hotelu, večerja in nočitev.
Zemljevid
8. dan: Nuwara Eliya - Udawalawa
(Z-V) |
Po zajtrku ali po želji že navsezgodaj zjutraj se boste lahko prepustili napozabnim čarom narave in se sprehodili med terasami z nasadi čajevca. Zagotovo vam bo uspelo posneti edinstveno fotografijo nabiralke čaja. Preden bomo povsem zapustili osrednji gorski del Cejlona in njegovih čajnih nasadov, se bomo ustavili še ob mogočnih slapovih ob poti. V popoldanskem času si bomo ogledali enega od dvanajstih nacionalnih parkov na otoku, UDAWALAWA, ki leži ob istoimenski reki in je bil ustanovljen za zaščito tamkajšnjega izjemnega bogastva rastlin in živali. Na travnatih, savanskih površinah, prevladujejo predvsem sloni, v močvirnatem delu najdemo vodne ptice, preostali del parka pa pokriva malodane neprehoden tropski pragozd. Namestitev v bližini nacionalnega parka, večerja in nočitev.
Zemljevid
9. dan: Udawalawa - Matara - Galle
(Z-V) |
Po zajtrku bomo zapustili notranji del otoka in se zapeljali proti južni obali. Spet nas bo čakala nova, zdaj obalna podoba Šrilanke, ki jo je dan po božiču leta 2004 močno prizadel cunami. Danes se področje tudi po zaslugi turizma počasi postavlja na noge. Modra reka deli nekdanje kolonialno mesto MATARA na novi in stari del. Naši pogledi se bodo srečali z dolgo peščeno obalo in ob kratkem obisku bomo lahko začutili duh pomembnejšega južnega mesta. Še eno kolonialno mesto, tokrat nizozemskega pridiha, bomo lahko občudovali v obmorskem trdnjavskem kraju GALLE, ki je bil nekoč pomembno trgovsko pristanišče za celotno južno Azijo. Dan boste lahko po želji zaključili s skokom v Indijski ocean ali ob sproščujočem popoldanskem počitku. Namestitev v hotelu, večerja in nočitev.
Zemljevid
10. dan: Zahodna obala
(Z-V) |
Slikovita obalna pot nas bo spremljala tudi proti severu. Morda nam v fotografski objektiv uspe ujeti znamenite ribiče na hoduljah, zagotovo pa bomo obiskali zavetišče za želve. V roke bomo lahko prijeli tiste najmanjše, velike želvje metuzaleme pa zgolj občudovali. Naš cilj bo mesto DEHIWELA, danes razvito industrijsko predmestje Colomba, kjer vladata sproščenost in bolj liberalni duh kot drugje. Toda v nasprotju z modernostjo se je nedaleč proč na območju imenovanem MOUNT LAVINIA ohranilo še povsem kolonialno vzdušje. Po legendi naj bi ime dobilo po prelepi plesalki, v katero se je nekoč zaljubil britanski guverner. Danes se kraj ponaša z mogočnim kolonialnim hotelom, ki je bil preurejen iz nekdanje razkošne guvernerjeve rezidence. V monumentalnih prostorih je bil posnet tudi del znamenitega filma Most na reki Kwai. Večerja in nočitev.
Zemljevid
11. in 12. dan: Mount Lavinia - Colombo
(Z-V-L) |
Predzadnji dan naše poti po Cejlonu bo v prvi vrsti namenjen razvajanju in počitku. Lahko se boste odločili za prost dan, kopanje ali izlet v glavno mesto otoške države COLOMBO. Naslednji dan prosto do odhoda na letališče. Povratni let preko enega večjih evropskih letališč nazaj v Slovenijo ali pa nadaljevanje potovanja s počitnicami na Maldivih.
Zemljevid
Podaljšek: Maldivi
Po zajtrku polet proti Maldivom. Po pristanku prevoz z ladjo do otoka. Na Maldivih vas ne čakajo zgolj sanjske plaže za romantične počitnice v dvoje, otočje je idealno tudi za nekoliko bolj aktivne počitnice. Maldivi vam ponujajo možnost odkrivanja podvodnih skrivnosti s potapljanjem tudi za začetnike ali zgolj šnorkljanjem ob odlični vidljivosti do 30 metrov globoko. Otočje je primerno za jadranje in deskanje, preizkusite se lahko tudi v ribolovu ali zaplavate z delfini. V slikovito okolje Maldivov spadajo tudi odlična eksotična hrana in osvežilno tropsko sadje. Zadnji, šestnajsti dan potovanja prevoz z ladijco do letališča in polet proti Evropi in Sloveniji.
 
Doplačilo za počitnice na Maldivih je odvisno od tipa izbrane namestitve, dolžine bivanja in termina potovanja. Cena aranžmaja se določi ob rezervaciji.
Cena, ki bo znana ob rezervaciji, bo vključevala: letalski prevoz, letališke in varnostne takse, prehrano z želenimi obroki po programu (L-obrok na letalu, Z-zajtrk, V-večerja), bivanje v hotelu z najmanj 3*** ob namestitvi v dvoposteljni sobi (prha, wc), stroške organizacije potovanja, osnovno nezgodno zavarovanje in DDV.

Doplačili po želji
Doplačili za enoposteljno sobo in zavarovanje rizika odpovedi se določita ob rezervaciji in ju poravnate ob vplačilu akontacije.

Odhodno letališče
**Predviden je odhod z enega bližnjih letališč. Prevoza na letališče in z letališča nazaj v Ljubljano sva vključena v osnovno ceno potovanja. V primeru odhoda z letališča Jožeta Pučnika je zbirno mesto na letališču.


Nikoli ne spreglejte naših TOP ponudb!

Dnevno vas bomo obveščali o najcenejših aranžmajih.

Vpišite e-mail naslov. Vnesite pravilen e-mail naslov.

Spremljajte nas tudi na Facebooku

Dnevno vas bomo obveščali o najcenejših aranžmajih.