HRVAŠKA: apartmaji ob morju - od 250€ na teden za vso družino
04 58 35 800 | info@gta-neptun.si | DELOVNI ČAS: pon - sre - pet: 9.00 - 16.30; tor - čet: 11.00 - 18.00; sob 9.00 - 12.00 (samo tel. pomoč)

JAPONSKA - Program Sei Shonagon

Hoteli 3* po programu

Namestitev: hoteli 3* po programu
Storitev: 10 dni / 8 nočitev, letalo, let. takse, avtobusi in vlaki, polpenzioni, slov. vodenje...
Poleti iz: Ljubljana (polet z bližnjega letališča)

Trenutno ni razpoložljivih terminov. Za več informacij nas pokličite ali pa nam pošljite e-mail.
Zaradi dnevne manjave cen možna odstopanja. Točno ceno vam bomo posredovali s ponudbo. Če ni drugače označeno je cena po osebi pri zasedenosti dveh polno plačanih oseb v sobi.

1. - 3. dan: Ljubljana - Tokio
(L, L-V, Z-V) | 80 km

Polet z enega od bližnjih letališč proti Japonski. Po pristanku prevoz do hotela, večerja in nočitev. TOKIO, ki je pod imenom Edo postal sedež oblasti v 17. stoletju, je danes središče najštevilčneje poseljenega območja na svetu. V mestu si bomo ogledali veliko svetišče Meiji, se ustavili pri cesarski palači ob opevanem mostu Nijubashi in občudovali tempelj Asakusa Kannon s staro trgovsko ulico Nakamise. Obiskali bomo še Muzej Edo-Tokyo, ki vas bo na zelo plastičen način popeljal skozi zgodovino mesta, ter prestižno nakupovalno četrt Ginza. Vrnitev v hotel, večerja in nočitev.

4. dan: Tokio - Nikko
(Z-V) | 290 km

Dan bo namenjen samostojnemu raziskovanju japonske metropole, ki ponuja resnično raznovrstne možnosti: vrvež jutranje ribje tržnice, nakupovalna središča, izvrstne galerije in muzeji, visoki razgledni nebotičniki ... Ob doplačilu se lahko odločite za izlet v Nikko, ki se ponaša s templji pod zaščito UNESCA, mesto pa je cesarjem služilo tudi kot poletna rezidenca. Slikovito svetišče Toshogu je tesno povezano s klanom Tokugawa, saj je tu pokopan njihov prvi šogun Ieyasu. Pokrajina okoli mesta skriva veliko naravnih lepot. Vrnitev v hotel, večerja in nočitev.

5. dan: Kamakura - gora Fudži
(Z-V) | 210 km

Po zajtrku se bomo odpravili v bližnje mesto KAMAKURA, ki je bilo v srednjem veku sedež fevdalne oblasti. Glavna znamenitost iz tega časa je 13 m visok bronasti kip Bude (Daibutsu). Od tod se bomo podali ob vznožje gore FUDŽI, ki si jo bomo ogledali med plovbo po jezeru Kawaguchi in iz razgledne ploščadi nad njim. Obiskali bomo tudi center za obiskovalce, kjer bomo izvedeli vse o geološki in kulturni zgodovini gore. Prevoz in namestitev v tipičnem japonskem hotelu  (ryokan) ob termalnem izviru (onsen). Večerja in nočitev.

6. dan: Matsumoto - Takayama
(Z-V) | 120 km

Ta dan se bomo podali v osrčje japonskih Alp s postankom v mestu MATSUMOTO, ki ga krasi »Vranji grad« iz konca16. stoletja. Čez gorski prelaz med mogočnimi tritisočaki se bomo pripeljali v TAKAYAMO, katere staro mestno jedro je najbolje ohranjeno na Japonskem. Sprehodili se bomo po ulicah s številnimi obrtnimi delavnicami, si ogledali mestno hišo in se ustavili v varilnici riževega vina sake. Utrip japonskega podeželja bomo spoznali v skansnu Hida, kjer nas bodo očarale z mahom poraščene kmečke hiše. Namestitev v hotelu, večerja in nočitev.

7. dan: Takayama - Kjoto
(Z-V) | 320 km

Po zajtrku bomo obiskali razgibano jutranjo tržnico, kjer lokalni obrtniki in kmetje prodajajo svoje izdelke. Med vožnjo do Kjota bomo spoznavali hitrost japonskega železniškega sistema. KJOTO še danes izžareva ponos tisočletne cesarske prestolnice in občutek visoke japonske aristokracije za umetnost bivanja. Od templja Ginkakuji se bomo podali po Filozofski poti, ki je še posebej čudovita v času cvetenja češenj. V prelestnem templju Kiyomizudera se bomo naužili lepih razgledov in pili iz čudežnega izvira. Namestitev v hotelu, večerja in nočitev.

8. dan: Kjoto
(Z-V) | 20 km

Dan bo v celoti namenjen spoznavanju kulturne prestolnice Japonske. Vpliv budizma se kaže v neštetih izjemnih spomenikih, od zlatega paviljona v templju Kinkakuji, do kamnitega vrta zenovskega templja Ryoanji. Obiskali bomo tudi grad Nijo, ki je služil kot simbol prevlade šogunov nad cesarji. V četrti Gion bomo spoznavali življenje gejš. Po želji se lahko udeležite predstave Gion Corner, ki nam bo prikazala sedem umetnosti visoke japonske družbe, ki so se skozi stoletja rafinirale do najmanjših potankosti. Vrnitev v hotel, večerja in nočitev.

9. - 10. dan: Kjoto - Nara - Osaka - Ljubljana
(Z, L) | 120 km

Za slovo od Kjota si bomo ogledali prelepo šintoistično svetišče Fushimi Inari. Še globlje k izvorom japonske civilizacije se bomo odpravili z obiskom mesta NARA, ene prvih prestolnic cesarstva. Tu bomo lahko opazovali črede svetih jelenov sika in si ogledali tempelj Todaiji z največjim bronastim kipom Bude. Obiskali bomo tudi Narodni muzej z izjemno zbirko arheoloških predmetov ter umetnin iz okolice. Prevoz do Osake in nočitev. Prevoz na letališče Kansai. Let preko enega od večjih evropskih letališč proti našim krajem.


Opcijsko podaljšanje potovanja:
(Z-V; Z, L) | 350 in 390 km

10. - 12. dan: Okayama - Kurashiki

S hitrim vlakom shinkansen se bomo iz Osake zapeljali proti Hirošimi. V mestu OKAYAMA bomo obiskali grad in vrtove Korakuen, ki spadajo med najlepše na Japonskem. V mestu KURASHIKI se bomo sprehodili po starem središču in si ogledali zanimiv Bršljanov trg. Namestitev v hotelu, večerja in nočitev. »Mesto miru« HIROŠIMA je eden najmočnejših simbolov protivojnih in protijedrskih gibanj. Obiskali bomo Spominski park miru in muzej, kjer bomo lahko začutili razsežnost razdejanja in trpljenja po udarcu atomske bombe. Kraj posebnega miru je tudi bližnji otoček Miyajima s svetiščem Itsukushima. Tamkajšnji tori, tradicionalni vhod v šintoistične templje, ob plimi zalije morje in ustvari edinstven pogled. Prevoz do Osake in nočitev. Prevoz na letališče in let preko enega od večjih evropskih letališč proti našim krajem.

Legenda:
L - let
Z - zajtrk
V - večerja

Cena vključuje
prevoz na letališče, letalske prevoze, letališke takse (pribl. 290.- €), prevoze z avtobusom in hitrimi vlaki, nočitve v hotelih z najmanj 3*** ob namestitvi v dvoposteljni sobi (prha, wc), prehrano po programu (L - letalo, Z - zajtrk, V - večerja), organizacijo, kompetentno vodstvo ob spremstvu lokalnih vodnikov, nezgodno zavarovanje in DDV.

Doplačilo (na poti)
110.- € za vstopnine in napitnine

Doplačila po želji (ob prijavi)
zavarovanje rizika odpovedi: 4 % od obračunane cene potovanja, 149.- € za izlet v Nikko, 45.- € za predstavo v Kjotu
310.- € za enoposteljno sobo

Doplačila za podaljšek potovanja na Zahodni Honšu
CENA PODALJŠKA: min. 25 oseb - 529.- € / min. 15 oseb - 599.- € / min. 10 oseb - 679.- € /**
** Če je potnikov manj kot 10, lahko obisk zahodnega dela otoka  organiziramo z angleško govorečim vodnikom.
Doplačilo: 20.- € za vstopnine in napitnine
Doplačila po želji: 40.- € za enoposteljno sobo


Nikoli ne spreglejte naših TOP ponudb!

Dnevno vas bomo obveščali o najcenejših aranžmajih.

Vpišite e-mail naslov. Vnesite pravilen e-mail naslov.

Spremljajte nas tudi na Facebooku

Dnevno vas bomo obveščali o najcenejših aranžmajih.