HRVAŠKA: apartmaji ob morju - od 250€ na teden za vso družino
04 58 35 800 | info@gta-neptun.si | DELOVNI ČAS: pon - sre - pet: 9.00 - 16.30; tor - čet: 11.00 - 18.00; sob 9.00 - 12.00 (samo tel. pomoč)

ISLANDIJA - Pravljična severna Islandija - direktni let iz Ljubljane

Hotel 4* po programu

Namestitev: hotel 4* po programu
Storitev: 4 dni / 3 nočitve, letalo, let. takse, zajtrki, ogledi, slov. vodenje...
Odhod iz: Ljubljana

Trenutno ni razpoložljivih terminov. Za več informacij nas pokličite ali pa nam pošljite e-mail.

VRHUNCI POTOVANJA: čarobnost geoloških fenomenov na severu, mogočni vulkani, veličastni ledeniki, slikoviti slapovi, kopanje v geotermalni vodi ...

 1. dan: LJUBLJANA–KEFLAVIK–REYKJAVIK– BORGARFJORDUR–GLAUMBÆR–AKUREYRI
Zjutraj zbirališče potnikov na Letališču Jožeta Pučnika Ljubljana in let na Islandijo. Panoramski ogled islandske prestolnice Reykjavika, ki je najsevernejša prestolnica na svetu. Ime mesta bi lahko prevedli kot "Dimni zaliv". V 9. stol. se je, po izročilu, iz tal dvigovala para. Nato vožnja v Akureyri. Na poti na sever boste obiskali Borgarfjörður, kjer sta razkošna narava in bogata kultura botrovali nastajanju večine islandskih sag. Ogledali si boste Reykholt, mestece z bogato zgodovino, videli slapove Hraunfossar in se nato odpeljali v Skagafjordur, kjer boste obiskali muzej v Glaumbærju. Sprehodili se boste po kmečkem posestvu iz 19. stol., ogledali stavbe, zgrajene iz travne ruše in zanimivo cerkvico Vidimyri iz l. 1834. Po prihodu v Akureyri ogled tega prijetnega severno islandskega mesta, kjer se zdi, da čas počasneje teče. Živahno mesto Akureyri je največje
mesto severne Islandije in se nahaja na koncu 60 km dolgega Eyjafjordur fjorda. Nastanitev v hotelu in prenočevanje.

2. dan: AKUREYRI (»PRAVLJIČNA DEŽELA«: GODAFOSS ali SLAP BOGOV–JEZERO MYVATN–DIMMUBORGIR–SKUTUSTADIR–NAMASKARD / KRAFLA–MYVATN NATURE BATH) | zajtrk
Po zajtrku prosto. Možnost (doplačilo) celodnevnega izleta na eno najbolj znanih islandskih znamenitosti – območje jezera Myvatn. Najprej se boste ustavili pri slapu Godafoss kar v prevodu pomeni “Slap bogov”. Dan bo namenjen raziskovanju in spoznavanju naravnih posebnosti območja ob jezeru Myvatn, ki je danes zaščiteno kot naravni rezervat. Čarobnost pokrajine na
področju več kot 2300 let starega evtrofnega jezera pričarajo fantastične vulkanske formacije, geotermalne aktivnosti in bogata favna - zlasti vodne ptice. Sprehod skozi labirint brezštevilnih fantastičnih formacij iz otrdele lave, Dimmuborgir. Po ogledu psevdokraterjev Skutustadir, si boste ogledali še geotermalno področje Namaskard v območju Krafla, znanem po številnih vulkanskih izbruhih med leti 1975−1984. Vrhunec dneva pa bo zagotovo sproščujoča kopel v objemu geotermalne vode naravnega kopališča Mývatn*. Povratek v Akureyri in prenočevanje v hotelu. 
*ODKRITA BESEDA: naravno kopališče Mývatn je manjši, ne tako slikovit, a novejši geotermalni kompleks v primerjavi z znamenito Modro laguno. Je pa zato tudi manj turistično obiskan in ponuja več zasebnosti. Imenujejo ga tudi Mala Modra laguna.

3. dan: AKUREYRI (»SEVERNA AVANTURA«: HÚSAVIK–TJÖRNES–ÁSBYRGI−AKUREYRI | zajtrk
Po zajtrku prosto. Možnost (doplačilo) celodnevnega izleta Vožnja do očarljivega ribiškega mesteca Húsavík, kjer boste, če bo le vreme dopuščalo, odpluli na morje in oprezali za kiti (doplačilo na potovanju). Od tam boste nadaljevali vožnjo vzdolž čudovite obale polotoka Tjörnes do soteske Ásbyrgi z značilno obliko podkve. Izročilo pravi, da je soteska dobila obliko, ko je Odinov
osemnožni konj Sleipnir tam pustil stopinjo. Vrnitev v Akureyri. Prenočevanje v hotelu.
*ODKRITA BESEDA: Húsavík je zelo znana izhodiščna točka za izlete z ladjo za opazovanje kitov. V kolikor vreme ne bi dopuščalo izleta, si boste v Húsavíku ogledali zelo zanimiv Muzej kitov (doplačilo na potovanju).

4. dan: AKUREYRI– KEFLAVIK– LJUBLJANA | zajtrk
V kolikor bo čas dopuščal, po zajtrku prosto za samostojne sprehode in še zadnje nakupe spominkov. Prevoz do letališča Keflavik čez čarobno islandsko pokrajino in let v Ljubljano. Prihod na Letališče Jožeta Pučnika Ljubljana v večernih urah.

CENA VKLJUČUJE: navedene letalske prevoze v ekonomskem razredu, letališke, varnostne pristojbine ter dodatek za gorivo, avtobusni prevozi po programu, 3 prenočevanja z zajtrki v hotelu 4* v dvoposteljnih sobah, avtobusni prevoz letališče Keflavik–hotel Akureyri–letališče Keflavik na Islandiji, ogled kmečkega posestva Glaumbar, ogled Akureyrija, slovensko vodenje in organizacijo potovanja.

MOŽNA DOPLAČILA (ob prijavi): enoposteljna soba za 3 noči 330 €; (na potovanju): „Pravljična dežela” in kopanje v naravnem kopališču Mývatn 98 €, celodnevni izlet „Severna avantura” 68 €.

CENE DODATNIH STORITEV ZA OTROKE DO 12. LETA:
"Pravljična dežela" in kopanje v naravnem kopališču Mývatn 45 €, celodnevni izlet "Severna avantura" 47 €. *Cene izletov so izračunane na skupine najmanj 35 oseb.

Večerij v programu ne ponujamo, vendar vam bodo izkušeni vodniki že prvi dan na potovanju predstavili, kje lahko večerjate in tudi večerje organizirali.

ODKRITA BESEDA: zaradi prilagajanja letalskim prevozom in nepredvidenim okoliščinam si pridržujemo pravico do obrnjenega ali delno spremenjenega, vendar vsebinsko neokrnjenega programa.

Nikoli ne spreglejte naših TOP ponudb!

Dnevno vas bomo obveščali o najcenejših aranžmajih.

Vpišite e-mail naslov. Vnesite pravilen e-mail naslov.

Spremljajte nas tudi na Facebooku

Dnevno vas bomo obveščali o najcenejših aranžmajih.