HRVAŠKA: apartmaji ob morju - od 250€ na teden za vso družino
04 58 35 800 | info@gta-neptun.si | DELOVNI ČAS: do nadaljnjega smo dosegljivi samo telefonsko ali po mailu info@gta-neptun.si

HRVAŠKA - križarjenje z barkačo z Reke do Kornatov

Hrvaška - Naš izbor › Barkača MS Poseidon

Barkača MS Poseidon

Namestitev: barkača MS Poseidon
Storitev: križarjenje po programu, polpenzion
Transport: Reka (Rijeka)
Trajanje: 8 dni / 7 nočitev
18.08.2018 - 25.08.2021 | dvoposteljna kabina, spodnja paluba, tuš / wc, klima
Preverjeno: 23.07.2018

Čez kvarnerski zaliv do narodnega parka Kornati

Cena vključuje:
- križarjenje po programu
- polpenzion
- pijačo dobrodošlice
- kapetanovo večerjo
- angleško/nemški predstavnik pri vkrcnju in izkrcanju
- vstopnino v NP Kornati

V ceni ni vključeno:
- pijača na ladji
- dodatni obroki

Doplačila:
- turistična pristojbina 

Opis poti: Reka–otok Krk–otok Rab–Nacionalni park Kornati–Zadarski arhipelag–Mali Lošinj–otok Cres–Reka

Sobota: Če prihajate z avtomobilom, se lahko v pristanišče pripeljete 09.00 ure. Naša servisna ekipa vas bo nato usmerila v garažo (za doplačilo) in vas od tam pripeljala nazaj v pristanišče. Upoštevajte, da je čas za vkrcanje med 11.00 in 13.00. Po vkrcanju vas bo naš predstavnik pozdravil s pijačo za dobrodošlico in imeli boste priložnost spoznati posadko in svoje kolege potnike. Medtem ko uživamo v prigrizku, si stehtamo sidro in potem križarimo proti čudovitemu otoku Krk. Naša prva postaja je osamljen zaliv, kjer se boste prvič lahko potopili v čudovite vode Jadranskega morja. Nato nadaljujemo do Krka, glavnega mesta otoka, ali Punata, kjer bomo prenočili.

Nedelja: Po zajtrku smo se odpravili na naslednji otok - Rab. Po približno dveh urah se bomo zasidrali v romantičnem zalivu - tukaj boste imeli dovolj časa za kopanje in sončenje. Pozno popoldne bomo prispeli v mesto Rab. Vodnik nas bo čakal na vodenem sprehodu skozi mesto. Staro mestno jedro Raba, s svojimi impresivnimi zvoniki, se razteza okoli ozkega, skalnate pokrajine, ki ga obdaja voda. Trije ulice potekajo skozi staro mestno jedro - spodnja ulico s kavarnami in pivnicami, »srednja ulico« z butiki, prodajalnami spominkov in sladolednimi saloni ter »zgornja ulico«, ki vodi do štirih cerkva s svojimi zvoniki . Prenočitev v Rabu.

Ponedeljek
: Danes bomo zapustili Kvarnerski zaliv in se odpravili v Dalmacijo. Po odmoru za kopanje bomo prišli do Zadra, središča severne Dalmacije. Ob prihodu v Zadar nas bo tam čakal lokalni turistični vodič, ki nas bo popeljal po sprehodu skozi obzidje starega mestnega jedra in nam pokazal edinstvene znamenitosti, kot so rimski forum, krožna cerkev Sveti Donat ali katedrala Sveta Stošija. Uživajte v brez-prometnih ulicah z elegantnimi butiki in neštetimi kavarnami ali poslušajte zvoke edinstvenih morskih orgelj na rivi, katerih melodije so ustvarjene izključno iz valovi. Prenočitev v Zadru.

Torek: Zagotovo vrhunec našega potovanja! Po besedah irskega avtorja Georgea Bernarda Shawa: "V zadnjem dnevu kreacije je Bog kronal svoje delo in tako iz solz, zvezd in dih ustvaril Kornatske otoke". Čudovite pokrajine, nešteto majhnih in velikih otokov ter turkizno morje - vse to naredi Kornate kot edinstven raj. To je največji in najgloblji arhipelag v Jadranskem morju - ki obsega 147 otokov, otočkov in grebenov, ki pokrivajo 35 km dolžine. Iz Zadra bomo nadaljevali križarjenje in se usmerili proti "Proversi", ozkem prehodu med otokoma Dugi Otok in Kornat, ki je vhod v edinstveni narodni park. Po prečkanju fascinantnega območja Narodnega parka nadaljujemo proti severu in se zasidramo na enem od številnih otokov čudovitega zadarskega arhipelaga - Dugega otoka, Zverinca, Molata ali Oliba.

Sreda: Odhajamo proti otoku Lošinju, ki ni znan samo po njegovih 300 brez oblačnih ali le malo oblačnih dnevih na leto, ampak tudi zaradi pokritosti z gostimi borovimi gozdovi. Z malo sreče bomo morda ujeli delfine pri igri v morju; v vodah okoli otoka Lošinja je več kot 220 delfinov, ki jih je registriral projekt "Jadranski delfin". Po oddihu za kopanje bomo prispeli v Mali Lošinj, kjer bomo prenočili.

Četrtek: Danes bomo pluli do sosednjega otoka Cresa. Neverjetna značilnost otoka so neskončni oljčni nasadi in nešteto čred ovac. Ni treba posebej poudarjati, da je pečeno jagnje ena od posebnosti otoka Cresa. Po obveznem kopanju se bomo odpravili proti slikovitemu mestu Cresu, kjer bomo ostali čez noč.

Petek: Čas je, da se poslovite od hrvaških otokov. Iz Cresa bomo potovali vzdolž vzhodne obale Istre do Reke, vmes pa še zadnjč skočili v morje. Prenočitev v pristanišču Reka.

Sobota: Po zajtrku se bomo okoli 9. ure izkrcali.


Nikoli ne spreglejte naših TOP ponudb!

Dnevno vas bomo obveščali o najcenejših aranžmajih.

Vpišite e-mail naslov. Vnesite pravilen e-mail naslov.

Spremljajte nas tudi na Facebooku

Dnevno vas bomo obveščali o najcenejših aranžmajih.

Pozdravljeni,
vabimo vas, da obiščete naš novi spletni portal:
NOVI PORTAL

X