HRVAŠKA: apartmaji ob morju - od 250€ na teden za vso družino
04 58 35 800 | info@gta-neptun.si | DELOVNI ČAS: pon - sre - pet: 9.00 - 16.30; tor - čet: 11.00 - 18.00; sob 9.00 - 12.00 (samo tel. pomoč)

ISLANDIJA - ISLANDIJA s posebnim letalom 4 DNI

Hotel 3* (za dopl. 4*)

Namestitev: hotel 3* (za dopl. 4*)
Storitev: 4 dni / 3 noči, letalo, vodeno potovanje
Odhod iz: Ljubljana - posebno letalo
04.10.2018 - 07.10.2018 | dvoposteljna v hotelu 4* | Polet iz: Ljubljana
Preverjeno: 10.09.2018
04.10.2018 - 07.10.2018 | dvoposteljna v hotelu 3* | Polet iz: Ljubljana
Preverjeno: 10.09.2018
Obiščite deželo, kjer se ledeniki in ognjeniki še vedno bojujejo za prevlado, kjer pokrajino zaznamujejo gejziri z izbruhi vroče vode, kjer je vsak pogled na zalive in fjorde prava poslastica za ljubitelje narave.

VRHUNCI POTOVANJA: čarobnost geoloških fenomenov, mogočni vulkani, veličastni ledeniki, bruhajoči gejziri, slikoviti slapovi, kopanje v geotermalni vodi, obdani s črnim kamenjem lave ...

Aurora Borealis – Polarni ali severni sij je pravi svetlobni spektakel, ki nam ga na pripravlja narava na severu v jesenskem in zimskem času. Z nekaj sreče so v AURORI BOREALIS uživali skoraj vsi naši potniki, ki so se nam pridružili na Kompasovih tradicionalnih potovanjih na Islandijo v oktobru. Verjamemo, da boste tudi vi med srečneži doživetja severnega sija.

Program potovanja
1. dan: LJUBLJANA–KEFLAVIK–REYKJAVIK
Zbirališče potnikov na Letališču Jožeta Pučnika Ljubljana in let v Keflavik. Po pristanku vožnja z avtobusom do Reykjavika, islandske prestolnice, kjer živi več kot polovica vseh Islandcev. Nato možnost ogleda mesta (doplačilo) ali priložnost za samostojno pohajkovanje. Ogled starega in novega mestnega dela, veličastne Hallgrimurjeve cerkve, Perlana (Bisera), muzeja skulptur Asmundur Svensson ... Nastanitev v hotelu in prenočevanje.

2. dan: REYKJAVIK (»JUŽNA AVANTURA«: SLAP SELJALANDSFOSS–SLAP SKOGAFOSS–VIK–LEDENIŠKI JEZIK SOLHEIMAJOKULL) / zajtrk
Po zajtrku prosto. Možnost (doplačilo) celodnevnega izleta »Južna avantura«–dan v islandski naravi, doživetje kontrastov, ki jih lahko ponudi samo ta severna posebna dežela: ogledali si boste slap Seljalandsfoss, ki se spektakularno spušča 60 m v globino in velja za enega največkrat fotografiranih slapov na Islandiji. Videli boste tudi največji in morda najbolj obiskani Skogafoss. Postanek v mestecu Vik, za lepe posnetke in krajši sprehod po črnem pesku. Če bo vreme dopuščalo, doživetje Solheimajokulla, ki je jezik znanega ledenika Myrdalsjokulla. Vrnitev v hotel in prenočevanje.

3. dan: REYKJAVIK (»ZLATI TRIKOTNIK«: ?HINGVELLIR–GEJZIR STROKKUR–SLAP GULLFOSS-SKALHOLT) / zajtrk
Po zajtrku prosto. Možnost (doplačilo) celodnevnega izleta »Zlati trikotnik«. Vožnja do narodnega parka ?hingvellir, kjer je bil leta 930 ustanovljen prvi islandski parlament. Sprehod med skalami okamenele lave. Nadaljevanje poti do geotermalnega območja gejzirjev, kjer boste videli Veliki gejzir, ter gejzir Strokkur, ki bruha vsakih 5 do 10 minut. Nadaljevanje poti do slapu Gullfoss (Zlati slap), ki v treh stopnjah pada 32 m globoko v sotesko. Ogled cerkve Skalholt. Vrnitev v Reykjavik in prenočevanje.

4. dan: REYKJAVIK–(MODRA LAGUNA)–KEFLAVIK–LJUBLJANA / zajtrk
Po zajtrku prosto ali izlet v Modro laguno (doplačilo). Tam se boste lahko okopali v naravnem termalnem bazenu, kjer se pod zemljo srečata sladka voda s kopnega in slana voda iz Atlantika. Geotermalna voda, bogata s soljo in minerali, ima zdravilne učinke na kožo in jo uporabljajo tudi v zdravstvene namene. Prevoz do letališča Keflavik in let v Ljubljano. Prihod na Letališče Jožeta Pučnika Ljubljana v poznih večernih urah.

V ceno je vključeno
- navedeni letalski prevozi v ekonomskem razredu
- letališke in varnostne pristojbine ter dodatek za gorivo
- avtobusni prevozi po programu
- 3 prenočevanja z zajtrki v izbrani kategoriji hotela v dvoposteljnih sobah
- avtobusni prevoz: letališče Keflavik–hotel v Reykjaviku–letališče Keflavik
- slovensko vodenje
- organizacija potovanja

Doplačila ob prijavi:
- izlet "Južna avantura", od 12 let 70,00 EUR/osebo
- izlet "Zlati trikotnik", do 12 let 38,00 EUR/osebo
- izlet "Zlati trikotnik", od 12 let 50,00 EUR/osebo
- ogled Reykjavika z vstopninami, od 12 let 40,00 EUR/osebo
- poldnevni izlet v Modro laguno, od 12 let 98,00 EUR/osebo
- poldnevni izlet v Modro laguno, do 12 let 45,00 EUR/osebo
- enoposteljna soba za 3 noči 225,00 EUR/osebo
- ogled Reykjavika, do 12 let 28,00 EUR/osebo
- izlet "Južna avantura", do 12 let 45,00 EUR/osebo

Opomba
cene izletov so izračunane na skupine najmanj 35 oseb, večerij v programu ne ponujamo, vendar vam bodo izkušeni vodniki že prvi dan na potovanju predstavili, kje v Reykjaviku lahko večerjate in tudi večerje organizirali

Odkrita beseda
Zaradi prilagajanja letalskim prevozom in nepredvidenim okoliščinam si pridržujemo pravico do obrnjenega ali delno spremenjenega, vendar vsebinsko neokrnjenega programa.


Nikoli ne spreglejte naših TOP ponudb!

Dnevno vas bomo obveščali o najcenejših aranžmajih.

Vpišite e-mail naslov. Vnesite pravilen e-mail naslov.

Spremljajte nas tudi na Facebooku

Dnevno vas bomo obveščali o najcenejših aranžmajih.