HRVAŠKA: apartmaji ob morju - od 250€ na teden za vso družino
04 58 35 800 | info@gta-neptun.si | DELOVNI ČAS: do nadaljnjega smo dosegljivi samo telefonsko ali po mailu info@gta-neptun.si

AMERIKA - KALIFORNIJA IN PARKI ZDA - LAS VEGAS

Hoteli 3*

Namestitev: hoteli 3*
Storitev: 14 dni, letalo, vodeno potovanje, gl. program
Poleti iz: Maribor, Ljubljana

Trenutno ni razpoložljivih terminov. Za več informacij nas pokličite ali pa nam pošljite e-mail.
Zaradi dnevnih sprememb so možna odstopanja.
Točno ceno vam bomo posredovali s ponudbo.

Kalifornija in narodni parki

Potovanje med nepozabnimi narodnimi parki in utripom milijonskih velemest

Vabimo vas na nepozabno pot po zahodnem delu ZDA, ki smo ji poleg sončne Kalifornije dodali še neustavljivo privlačnost ameriških narodnih parkov. Naša pot se bo začela v Los Angelesu, mestu filmske industrije in hollywoodskih zvezd. Sledi obisk San Francisca in pot v notranjost dežele, na »divji zahod«, kjer spoznamo najlepše ameriške narodne parke: Grand Canyon, Bryce, Zion, Monument Valley... Poseben mik potovanju zagotovo daje postanek v mestu zabave, Las Vegasu. 

 

Cena

2.750 € (najmanj 20 potnikov),

2.850 € (najmanj 15 potnikov),

2.950 € (najmanj 10 potnikov),

 

Cena vključuje: letalski prevoz, letališke pristojbine, prevoz do letališča in nazaj, prenočevanje v hotelih 3*** (zajtrki so vključeni razen enkrat ali dvakrat, ko hoteli nimajo zajtrkovalnice in si ga kupimo sami), avtobusni prevoz po programu (ustrezen kombi, če bo manj kot 15 potnikov), oglede s slovenskim vodičem, zdravstveno in nezgodno zavarovanje;

 

Obvezno doplačilo: napitnine 50 USD (za osebje v hotelih in restavracijah);

 

Doplačilo po želji: enoposteljna soba 550 evrov, vstopnine v narodne parke cca 35 USD in Monument Valley (Antelope Canyon se plača posebej), urejanje obrazca ESTA 35 evrov;

 

Vizum: Osebe, ki so po 1. marcu 2011 potovale v Sirijo, Irak, Iran, Jemen, Somalijo, Libijo ali Sudan oz. imajo ob slovenskem tudi državljanstvo katere od teh držav, morajo zaprositi za vizum na veleposlaništvu ZDA;

 

Program potovanja

1. dan: Maribor-Ljubljana-Los Angeles

Jutranji prevoz do enega od okoliških letališč, od koder z enim vmesnim postankom poletimo proti Los Angelesu. Po pristanku prevoz do nastanitve. Nočitev.

2. dan: San Louis Obispo-San Simeon-Carmel-Monterey-San Francisco

Naša pot se nadaljuje po pacifiški cesti. Po čudoviti cesti z lepim pogledom na Pacifik, gore in mesteca ob morju bomo prispeli do misijona Carmel, ki ima pridevek »romantični«. Izjemnost mu dajejo peščeno zidovje, mavrski stolp, okna ter lega med morjem in hribi. Postanek v Montereyu in drugih mestecih na poti. Prenočevanje pred San Franciscom. Nočitev.

3. dan: San Francisco

Ogled San Francisca: Zapeljali se bomo skozi mestno središče z mestno hišo ter si ogledali vrste viktorijanskih hišk imenovane »Pobarvane dame«. Spoznali bomo zanimivosti kot so Union Square, Civic Center, Lombard Street, Twin Peaks, Alamo Square... Ustavimo se na pomolu 39, kjer si lahko privoščimo kakšno morsko jed, se sprehodimo skozi vrvež obiskovalcev in opazujemo morske leve, ki lenarijo v marini. Poslovili se bomo od čudovitega mesta ob zalivu in jo ubrali proti severu, čez sloviti most Golden Gate. Nočitev.

4. dan: Yosemite

Odpravimo se proti gorovju Sierra. Priobalni ravninski del bo začel prehajati v valovito gričevje, to pa se bo umaknilo pravim goram. Prečkali bomo nekaj velikanskih rek, ki tečejo iz Sierre proti Pacifiku in prinašajo s seboj rodovitno prst. Tako je ta predel Kalifornije pravi vrt za preskrbo cele dežele. Seveda pa so tam kmetije povsem drugačne kot pri nas, saj se raztezajo na ogromnih področjih in polja so tako dolga, da si traktoristi pri oranju pomagajo tudi s satelitsko navigacijo. Kmalu nas pozdravi eden izmed najbolj popularnih nacionalnih parkov v Zda, čudoviti Yosemite. Poezija v granitu, je zapisal pesnik John Muir, ki je prvi raziskoval te kraje. El capitan je s svojo 900 metrov visoko steno verjetno največji izziv za plezalce, saj velja za eno najtežjih sten na svetu. Slapovi, čudoviti pogledi na reko in okoliške gore z navpično strmimi stenami nas bo napolnile z navdušenjem in razumeli bomo, zakaj je ta park tako slaven. Nočitev.

5. dan: NP Sekvoja-Bakersfield

Danes nas čaka naslednji čudovit park. Ta nosi ime po sekvojah, drevesih velikankah, ki rastejo na tem območju. Njihova debla so tako obsežna, da je potrebnih tudi do deset ljudi, da jih objamejo. Nato vožnja do mesteca Bakersfield. Nočitev.

6. dan: Bakersfield-Dolina smrti-Las Vegas

Danes nas bo naša pot vodila skozi najbolj suho in vročo pokrajino v ZDA. V tej puščavi je nekoč divjala zlata mrzlica. Dan bomo zaključili v mestu luči, Las Vegasu. Zvečer se bomo sprehodili po slovitem buleverju, imenovanem »The Strip«, kjer se nahajajo najznamenitejši hoteli. Nočitev. Kirk Kerkorian, "ustanovitelj" Las Vegasa

7. dan: Las Vegas, jez Hoover

Dopoldan se zapeljemo do nekoč največjega jezu na svetu, ki je ukrotil divjo reko Kolorado. Jez Hoover stoji na meji med zveznima državama Arizono in Nevado, za njim pa leži veliko akumulacijsko jezero Mead. Povratek v Las Vegas in prosto popoldne. Nočitev.

8. dan: Las Vegas-NP Zion-NP Bryce Canyon

Zjutraj bomo zapustili Las Vegas in se najprej odpeljali do NP Zion. Ta je bil razglašen za prvi narodni park v državi Utah in je med najbolj obiskanimi tudi med domačini. Tu prevladuje granit, ki lahko spreminja barve od sive do rožnate. Nato obiščemo še NP Bryce, ki so ga odkrili mormoni v 19. stoletju in je za mnoge eden od najlepših ameriških parkov. Čar mu dajejo čudovito obarvane skalne formacije, ki jih je v milijonih let narava in njene sile izdolbla iz rdeče gline. Nočitev.

9. dan: Bryce Canyon-Antelope Canyon-Monument Valley

Dan bo namenjen obisku dveh izjemnih parkov. Antelope Canyon s svojimi tisočerimi odtenki rdeče in rožnate barve očara vsakega fotografa, v rezervatu Monument Valley pa se bomo počutili skoraj kot v kakšnem »westernu«. Nočitev.

http://www.rtvslo.si/tureavanture/severna-amerika/megalomanski-nacrti-za-orjaski-hotel-nakupovalni-center-in-gondolo-ogrozajo-grand-canyon/343358">Gondola in hotel - nevarnost ali priložnost za Grand Canyon?

10. dan: Grand Canyon-Flagstaff

Glavni cilj danes je Grand Canyon, ki upravičeno velja za eno od največjih naravnih čudes na našem planetu. Veliki kanjon je res vreden svojega imena. Ne le njegova globina, ampak celotna narava nas bo pustila brez besed. Ustavili se bomo na različnih razglednih točkah ob severnem robu in nekaj poti tudi prehodili. Mogočnost, barve, samota so res osupljive. Po želji helikopterski ogled kanjona (cca 300 USD). Dan končamo na sloviti cesti 66 v Flagstaffu. Nočitev.

11. dan: Flagstaff-Montezuma-Phoenix-San Diego

Na poti proti pacifiški obali še zadnje srečanje z osupljivo naravo Arizone. Ustavimo se pri gradu Montezuma, ki je pravzaprav v skalo vklesano bivališče nekdanjih Indijancev, ki so živeli na teh prostorih. Nato nadaljevanje poti mimo Phoenixa proti San Diegu, enemu od najbolj živahnih mest kalifornijske riviere. Nočitev.

12. dan: San Diego-Los Angeles

Ogled starega dela San Diega in polotoka Coronado, kamor še danes rade zahajajo filmske zvezde. Spoznali bomo park Balboa in po želji znameniti Sea World, ki velja za enega najboljših morskih tematskih parkov na svetu. Tu lahko opazujemo pingvine v naravnem okolju, velike orke, morske leve, različne vrste ptic. Proti večeru prispemo v Los Angeles, videli bomo znameniti znak »Hollywood«. Odpeljali se bomo do letoviškega predmestja Los Angelesa, Sante Monice, kjer imajo vile mnogi znani hollywoodski igralci. Nočitev.

13. dan: Los Angeles

Danes si natančneje si ogledamo še samo mesto angelov. Sprehodili se bomo po pločniku slavnih mimo gledališča, kjer vsako leto podeljujejo oskarje za filmske dosežke. Videli bomo Kitajsko gledališče, se sprehodili po Sunset Strip Bulevarju, fotografirali odtise rok in nog slavnih osebnosti, ki jih puščajo v svežem betonu na ulici slavnih. Zapeljali se bomo po znamenitem Rodeo Driveu in na Beverly Hillsu spoznali okolje, kjer prebivajo slavni igralci. Nato odhod na letališče in polet v Evropo.

14. dan: Ljubljana-Maribor

Vrnitev na enega od okoliških letališč, od koder bo organiziran prevoz do Ljubljane in Maribora.

 

 


Nikoli ne spreglejte naših TOP ponudb!

Dnevno vas bomo obveščali o najcenejših aranžmajih.

Vpišite e-mail naslov. Vnesite pravilen e-mail naslov.

Spremljajte nas tudi na Facebooku

Dnevno vas bomo obveščali o najcenejših aranžmajih.

Pozdravljeni,
vabimo vas, da obiščete naš novi spletni portal:
NOVI PORTAL

X