HRVAŠKA: apartmaji ob morju - od 250€ na teden za vso družino
04 58 35 800 | info@gta-neptun.si | DELOVNI ČAS: pon - sre - pet: 9.00 - 16.30; tor - čet: 11.00 - 18.00; sob 9.00 - 12.00 (samo tel. pomoč)

Potovanja in izleti


Šrilanka - čudovita dežela

Datumi odhodov in cene:

18.2.2019 - 1890 EUR
25.4.2019 - 1690 EUR
23.6.2019 - 1690 EURDoživite Šrilanko od višavij do nižin, od budističnih do hindujskih templjev, od nasadov čajev do plantaž kavčuka, od starih do novejših prestolnic in seveda - do ljudi z neverjetno prijaznim nasmehom.


Osnovne informacije:

Čas potovanja: 10 dni / 7 noči

Najmanjše število potnikov:
10

Vizum:
šrilanškiOpis potovanja

1. dan: LJUBLJANA ali bližnje letališče–MEDNARODNO LETALIŠČE / obroki na letalu
Predviden let z Letališča Jožeta Pučnika Ljubljana (ali katerega izmed bližnjih letališč npr. Benetke, Zagreb) preko enega izmed mednarodnih letališč v Kolombo. V primeru leta z bližnjega letališča, bo za doplačilo iz Ljubljane organiziran prevoz. Nočni let.
 


2. dan: KOLOMBO–NEGOMBO–DAMBULA/SIGIRIJA / večerja

Pristanek na letališču v Kolombu. Po opravljenih carinskih obveznostih vožnja do ribiške vasice Negombo. Nato vožnja v osrčje južnega dela otoka, kjer se razprostira tropski gozd in v njem idilično mesto Dambula. Tam boste v skalnih votlinah videli številne kipe Bude in stenske poslikave, stare več kot 2000 let, vam bodo dale prvi vpogled v zgodbo o Šrilanki. Popoldan prihod v hotel, čas za počitek in oddih. Večerja in prenočevanje.
 


3. dan: DAMBULA/SIGIRIJA–POLONARUVA–SIGIRIJA/DAMBULA / zajtrk, večerja

Po zajtrku vožnja v Polonaruvo, drugo prestolnico Šrilanke, ki je po 200 letih izginila v divjini džungle. Tam je svoj miren prostor za molitev našel tudi Buda. Popoldne se boste odpeljali do Sigirije kjer je princ Kasijapa v 5. st. zgradil palačo na 200 m visoki skali in je ena izmed najbolj fotogeničnih znamenitosti Šrilanke. Na vzponu na vrh monolita si boste ogledali freske »Deklice v oblakih« – edine posvetne freske na Šrilanki. Vrnitev v hotel, večerja in prenočevanje v hotelu.
 


4. dan: SIGIRIJA/DAMBULA–MATALE–KANDY / zajtrk, večerja

Po zajtrku se boste odpravili proti jugu do vasi Matale, si ogledali pisan vrt začimb in se prvič srečali z ajurvedsko medicino. Pozno popoldne boste prispeli v Kandy, ki je bila prestolnica Šrilanke v času Angležev. Osrednja znamenitost mesta je veliki tempelj Budovega zoba. Mesto velja za kulturno in akademsko prestolnico Šrilanke, prebivalci pa za zadnje šrilanške aristokrate. Izvedeli boste številne zgodbe, tudi zakaj je eden od kraljev sredi mesta potreboval jezero. Nastanitev hotelu, večerja in prenočevanje.
 


5. dan: KANDY–PARADENIJA–PINAVELA–KANDY / zajtrk, večerja

Po zajtrku si boste ogledali botanične vrtove v bližnji Paradeniji. Nato vožnja do Pinavele, sirotišnice za slone, kjer boste lahko videli slone med kopanjem v reki ali v vrtu, kjer skrbijo zanje in mladičke tudi hranijo.  Vrnitev v Kandy. Večerja v hotelu in prenočevanje.
 


6. dan: KANDY–NUVARA ELIJA / zajtrk, večerja

Po zajtrku ogled templja, kjer hranijo relikvijo Budinega zoba, ki ga je na Šrilanko prinesla princesa v laseh v 4. st.. Nato vožnja po slikoviti hriboviti pokrajini proti Nuvari Eliji, kjer boste, občudovali cejlonske plantaže čaja. V eni od tovarn ogled proizvodnje čaja in možen nakup. Mesto Nuvara Elija je tudi po odhodu Angležev v marsičem ohranilo angleški pečat. Večerja in prenočevanje.
 


7. dan: NUVARA ELIJA–KOLOMBO–OBALA ŠRILANKE / zajtrk, večerja

Po zajtrku spust do Kolomba. Na poti vas bodo spremljali nasadi kavčuka. Popoldanski prihod v mesto in ogled glavnih znamenitosti šrilanške prestolnice. Prevoz do hotela 4*. Večerja in prenočevanje.
 


8. dan: OBALA / zajtrk, večerja

Ves dan prosto na peščeni plaži Šrilanke, kjer bo čas za počitek in razmišljanje v objemu indijskega oceana. Večerja in prenočevanje.
 


9. dan: OBALA–KOLOMBO–MEDNARODNO LETALIŠČE / zajtrk

Zajtrk. Prosto do prevoza na letališče in let iz Kolomba proti enemu izmed mednarodnih letališč.
 
10. dan: MEDNARODNO LETALIŠČE–LJUBLJANA
Nadaljevanje leta proti Ljubljani (ali kateremu izmed bližnjih letališč npr. Benetke, Zagreb). V kolikor boste prispeli na katero drugo letališče, bo za doplačilo organiziran prevoz do Ljubljane.Doplačila na poti:

(vodniku na poti)

  • napitnine 40 EURDoplačila ob rezervaciji:
avtobusni prevoz Ljubljana - Zagreb - Ljubljana 55 EUR

Cena vključuje:
navedene letalske prevoze v ekonomskem razredu letališke in varnostne pristojbine ter dodatek za gorivo avtobusne prevoze po programu na Šrilanki ogledi in vstopnine po programu na Šrilanki nastanitve v dvoposteljnih sobah v hotelih 3*–5* obroke kot navedeno v programu prevoz s državne pristojbine vodenje v slovenščini organizacijo potovanja Cena ne vključuje navedenih doplačil napitnin pijač pri obrokih izletov in drugih storitev po osebnih naročilih Popust za tretjo osebo v 1/3 ali 1/2+1 sobi 50 EUR za otroka do 12. leta z dvema odraslima v sobi 30% -|-letalo


Pošlji povpraševanje

Nikoli ne spreglejte naših TOP ponudb!

Dnevno vas bomo obveščali o najcenejših aranžmajih.

Vpišite e-mail naslov. Vnesite pravilen e-mail naslov.

Spremljajte nas tudi na Facebooku

Dnevno vas bomo obveščali o najcenejših aranžmajih.