HRVAŠKA: apartmaji ob morju - od 250€ na teden za vso družino
04 58 35 800 | info@gta-neptun.si | DELOVNI ČAS: pon - sre - pet: 9.00 - 16.30; tor - čet: 11.00 - 18.00; sob 9.00 - 12.00 (samo tel. pomoč)

Potovanja in izleti


Potovanje na sever Indije: Zlati trikotnik, park Rantambore - 13 dniTERMINI IN CENE

1. dan: LJUBLJANA - DELHI
Zbirno mesto potnikov na letališču JP Ljubljana in prijava na let. Polet letala preko enega izmed evropskih letališč proti Delhiju. Obroki na letalu.

2. dan: DELHI
Pristanek na delhijskem letališču. Po ureditvi vstopnih formalnosti, prevoz v hotel na zajtrk, kateremu bo sledil ogled glavnega mesta Indije. Mesto se deli na Stari Delhi, kjer je bila prestolnica Indije v času vladavine muslimanskih (Mogulskih) vladarjev od 17. do 19. stoletja, s tipičnimi orientalskimi četrtmi, ozkimi ulicami, bazarji, mošejami ter na ostali del mesta - Novi Delhi, pretežno zgrajen v času britanske kolonizacije - prostrano, odprto mesto, kjer je večina vladnih poslopij in veleposlaništev. Ogledali si bomo zunanjosti palač in poslopij v novem Delhiju: Chadni Cowk (nakupovalni raj Delhija), Quatab Minar (kompleks poslopij, ki izvirajo iz vladavine Muslimanov iz 12. stoletja), Humayanova grobnica (odličen primerek Mughalske arhitekture), India Gate (spomenik 90.000 padlim Indijcem v I. svetovni vojni), poslopja predsedniške palače in parlamenta. Po ogledih kosilo, namestitev in popoldan prosto. Nočitev.

3. dan: DELHI - AGRA
Zajtrk. Še panoramski ogledi starega Delhija: Red Fort (slavna Rdeča trdnjava z 18 km dolgim obzidjem iz leta 1648), Jama Masjid (največja mošeja v Indiji), Raj Ghat in Shantivana (kraja, kjer sta bila kremirana Mahatma Ghandi in Jawaharlal Nehru), tempelj Lakshminarayan (moderni hindujski tempelj). Po ogledih vožnja proti Agri. Postanek v Sikandri, kjer bomo videli mavzolej posvečen največjemu od mogulskih vladarjev - Akbarju. Po prihodu v Agro večerja. Namestitev v hotelu. Nočitev.

4. dan: AGRA
Zajtrk. Obisk grobnice Taj Mahal - izjemnega spomenika večni ljubezni mogulskega šaha Jahana, svoji preminuli ženi Mumtaz Mahal. Sledi obisk Agra Fort-a, mogočne trdnjave, ki za obzidjem varuje pravo mesto palač, med njimi tudi: Anguri Bagh, Golden Pavilions, Khas Mahal, Diwan-I-Khas, Diwan-I-Am (dvorane za zasebne in javne sprejeme) - vse odlične primere mogulske arhitekture. Obisk mavzoleja Itmad-du-Daulah, katerega arhitekturna zasnova je predhodnica mavzoleja Taj. Po ogledih večerja in povratek v hotel. Nočitev.

5. dan: AGRA - JAIPUR
Zajtrk. Pot bomo nadaljevali proti Jaipurju in na poti obiskali odlično ohranjeno zapuščeno mesto - Fatehpur Sikri - glavno mesto Mogulskega imperija v času 1570-1585. Po relativno kratkem obstoju so se morali prebivalci preseliti v novo prestolnico Sikri, zaradi nezadostne oskrbe mesta s pitno vodo. Videli bomo čudovito palačo Panch Mahal, zgrajeno kot bivališče ženskega dela dvora, mošejo Jami Nasjid (ki naj bi bila kopija mošeje v Meki) ter grobnico svetnika Salim Christija. Ob prihodu v Jaipur večerja, namestitev in nočitev.

6. dan: JAIPUR - Amber - JAIPUR
Po zajtrku izlet v 11 km oddaljeno mesto Amber - staro prestolnico države Jaipur. Tu bomo obiskali trdnjavo / palačo Amber Fort, ki kraljuje na hribu nad mestom. To je čudovita palača in izjemen primer rajputske arhitekture. Enega izmed vrhuncev ogleda bo pričarala ježa slonov, ki jih uporabljajo obiskovalci za vzpon/spust. Vrnitev v Jaipur in panoramski ogled mesta, ki je glavno mesto države Rajastan: mestna palača - bivša kraljeva palača, ki se dviga kvišku v samem središču mesta in v katerem delu še živijo potomci bivše vladarske družine. V palači je tudi muzej z bogato zbirko tkanin, preprog, orožja, slik... Sestavni del palače je tudi astronomski observatorij Jantar Mantar - največji in najlepši od petih, ki jih je postavil maharadža Jai Singh II. Na poti po mestu bomo videli tudi eno najsijajnejših palač v mestu - Hawa Mahal (Palača vetrov), kjer je na petnadstropni fasadi nameščenih 953 malih oken. Večerja. Nazaj v hotel. Nočitev.

7. dan: JAIPUR - RANTHAMBORE NARODNI PARK
Po zajtrku vožnja v Ranthambore narodni park, ki se nahaja v državi Rajastan. Z idilično lokacijo ob stičišču hribovja Aravalli in Vindhya, narodni park nudi vso potrebno gostoljubje bogatemu živalskemu svetu. Pravi greh bi bil ne obiskati tega fenomena narave, ki se bohotno razkriva na kar 400 km². Če bomo imeli le malo sreče bomo videli tudi glavno znamenitost parka - bengalskega tigra, ki je tod zaščiten že od leta 1957. Ob prihodu sledi namestitev. Prosto za aklimatizacijo, počitek in uživanje v pokrajini. Večerja. Nočitev.

8. dan: RANTHAMBORE
V zgodnjih urah se bomo odpravili na jutranji safari, ki je prav posebno zanimiv, saj se nekatere živali prebujajo v nov dan, medtem ko se druge k počitku šele odpravljajo. Po safariju zajtrk in prosto za krajši počitek. Proti večeru se bomo podali še na en safari, ki nam bo približal čudoviti živalski in rastlinski habitat, tokrat v drugi luči. Po bogatih vtisih vrnitev v hotel. Večerja. Nočitev.

9. dan: RANTHAMBORE - DELHI
Po zajtrku prosto. Popoldan se bomo odpeljali proti Delhiju, kamor prispemo v nočnih urah. Prevoz na letališče. Pri podaljšanju programa v Khajuraho in Varanasi se program izvede enako do 9. dne, nato pa sledeče: 9.dan: VARANASI Zajtrk. Po odjavi prevoz na letališče in polet v Varanasi. Ob pristanki prevoz v hotel, namestitev. V večernih urah se bomo prvič podali po enem najstarejših mest na svetu. Varanasi se uvršča tudi med 7 najsvetejših Hindujskih mest. Z rikšami se bomo popeljali skozi glavne mestne točke, saj bomo tako najbolj pristno doživeli utrip mesta. Povratek v hotel. Nočitev.

10. dan: DELHI - LJUBLJANA
Zelo zgodaj prijava in polet s postankom proti Ljubljani. 10.dan: VARANASI - KHAJURAHO Zajtrku bo sledila vožnja do obrežja Indijske svete reke Ganges. Vkrcali se bomo na čolne in se popeljali po sveti reki, kjer se vsakodnevno očistijo tisočeri verniki, opravljajo osebna čaščenja in meditirajo v tej čudoviti reki. Na kamnitih ploščadih pod dežniki iz palmovih listov obrede vodijo svečeniki Panda - Brahmin, kar veličastnost spektakla samo še povečuje. Po ogledih se bomo odpeljali na letališče. Polet proti Khajurahu. Ob pristanku prevoz in nočitev v hotelu.

11. dan: KHAJURAHO-VARANASI
Po zajtrku prevoz na letališče in polet proti Varanasiju. Ob pristanku prevoz v hotel, namestitev. Popoldan se bomo prvič podali po enem najstarejših mest na svetu. Varanasi se uvršča tudi med 7 najsvetejših hindujskih mest. Popeljali se bomo skozi glavne mestne točke, saj bomo tako najbolj pristno doživeli sodobni utrip mesta. Povratek v hotel, večerja, nočitev.

12. dan: VARANASI-DELHI
Zajtrku bo sledila vožnja do obrežja Indijske svete reke Ganges. Vkrcali se bomo na čolne in se popeljali po sveti reki, kjer se vsakodnevno očistijo tisočeri verniki, opravljajo osebna čaščenja in meditirajo v tej čudoviti reki. Na kamnitih ploščadih pod dežniki iz palmovih listov obrede vodijo svečeniki, kar veličastnost spektakla samo še povečuje. Prevoz na letališče. Polet proti Delhiju. Večerja, nočitev.

13. dan: DELHI-LJUBLJANA
Zelo zgodnji odhod na letališče in polet proti Evropi. S postankom na enem izmed letališč bomo nadaljevali polet proti Ljubljani.Obvezna doplačila

Doplačila po želji
Enoposteljna soba(osnovni program):, cena: 245 €
Enoposteljna soba (podalj.program), cena: ~295€
Vizum in urejanje, cena: 90 €
Vstopnine (na kraju samem):, cena: ~65 USD
Podaljšek Varanasi (min. 15 potnikov), cena: 415 €


Cena vključuje
Letalski prevoz Ljubljana-Delhi-Ljubljana v ekonomskem razredu, letališke takse ), prevoze s klimatiziranim avtobusom po Indiji, hotelsko gostinske storitve po programu (kosila/večerje v nacion. restavracijah), zunanje oglede po programu z vstopninami, ježo slonov / jeepi v Amberju, vstopnina v Narodni park, jutranji in večerni safari, nezgodno zavarovanje potnikov, zdravstveno zavarovanje z asistenco, organizacijo in vodenje potovanja s slovenskim vodnikom. Vse namestitve so v hotelih 3-4*.

Dodatno

RANA URA, ZLATA URA!

PRI REZERVACIJI DO 60 DNI PRED POTOVANJEM 3 % POPUSTV primeru min 10-14 prijavljenih potnikov je cena 1.669 €.

RANA URA, ZLATA URA!
Pri rezervaciji do 20/12-2016 5 % popust
Pri rezervaciji do 60 dni pred potovanjem 3 % popust

OPOMBA:
Cena potovanja je po osebi, nameščeni v dvoposteljni sobi.
Potovanje bo organizirano v primeru minimalno 10 potnikov.
Napitnine niso vključene v ceni, doplačilo na poti za lokalne vodnike in voznike 40 € po osebi.CEPLJENJE:
Indija cepljenj ne zahteva, več na www.zdravinapot.si

VIZUM:
Je potreben.

Poleti so predvideni z letališča Ljubljana, V kolikor je polet iz katerega izmed bližnjih letališč je prevoz do letališča in nazaj brezplačen. Končni obračun potovanja je narejen predvidoma do 10 dni pred odhodom, ko so znani podatki končnih letaliških pristojbin in je doseženo končno število potnikov, na podlagi katerega se določi rang dosežene cene (ob prijavi se potniku vselej zaračuna izhodiščna, najnižja cena).
Pošlji povpraševanje

Nikoli ne spreglejte naših TOP ponudb!

Dnevno vas bomo obveščali o najcenejših aranžmajih.

Vpišite e-mail naslov. Vnesite pravilen e-mail naslov.

Spremljajte nas tudi na Facebooku

Dnevno vas bomo obveščali o najcenejših aranžmajih.