HRVAŠKA: apartmaji ob morju - od 250€ na teden za vso družino
04 58 35 800 | info@gta-neptun.si | DELOVNI ČAS: pon - sre - pet: 9.00 - 16.30; tor - čet: 11.00 - 18.00; sob 9.00 - 12.00 (samo tel. pomoč)

Potovanja in izleti


Potovanje francoskih doživetij, Provansa in Languedoc - 8 dniTERMINI IN CENE
Odhod: 27.10.2018, 8 dni, cena: 1.099,00 EUR, opomba: /

1. dan: LJUBLJANA - SAVONA
Zbor potnikov v Ljubljani v dopoldanskih urah. Prevoz s postanki do Savone. Pozno popoldanski panoramski ogled pristaniškega mesta, kjer domuje utrdba Priamar in navduši staro mestno jedro. Videli bomo stolpa Pancaldo in Brandales ter memorial I. sv vojne, katedralo in še marsikaj zanimivega. Namestitev in nočitev.

2. dan: SAVONA - MONAKO - CANNES - AIX
Zajtrk. Odpravili se bomo proti francoski rivieri in najprej postali za obisk mondenega Monaka, kjer bo sledil panoramski ogled centra, poznanega po svoji bogati beri jadrnic, veličastnih vil in palač, nebotičnikov in seveda casinojev. Razkošje nas bo spremljalo na vsakem koraku, da pa ne bo vse prepuščeno materialnemu svetu bomo pred nadaljevanjem obiskali še izjemno lepe botanične vrtove Jardins Exotics. Po prihodu v Cannes bomo pozirali na sloviti kanški Rue dAntibes, plažah in seveda pred hotelom Carlton, zaključili pa bomo pri lepi cerkvi Naše Gospe usmiljenja iz 14. stoletja. Skozi slikovito pokrajino nadaljujemo pot v Aix en Provence. Aix, kot ga krajše imenujejo, je leta 122 pr.n.št. ustanovil rimski konzul Sextius Calvinus. Obiskali bomo srednjeveško mestno središče, kjer dominira poslopje katedrale Presvetega Odrešenika. Sloviti trgi, stara poslopja nekoč bogatih trgovcev in seveda ohranjen bohemski šarm umetnikov, kot je bil svoj čas nepozabni Cezanne. Po ogledu možnost samostojnega odkrivanja in doživljanja živahnega utripa mesta. Namestitev in nočitev.

3. dan: AIX - GORDES - AVIGNON - ALES
Zajtrk. Sledila bo neponovljivo lepa vožnja do kraja Gordes. Strmo, terasasto naseljen v skalnem pročelju, je to en najbolj sapo jemajočih krajev na poti. Postali bomo za kratek sprehod po slikovitih zavitih in ozkih ulicah, opravili kak nakup ali si zgolj potešili žejo in se malo pomudili z domačini. Nadaljevanje do slovitih poljan sivke. Postali bomo tudi za ogled opatije Senanque. Nato pa nas bo sprejel Avignon, nekdanja papeška rezidenca, katera se elegantno pne nad Rhono. Poleg palače in delno ohranjenega mestnega obzidja pa Avignonu lepoto dodaja tudi Pontski most na Rhoni. Po obisku palače, v kateri je nekoč delovalo pravo mesto v mestu in je bila poznana po številnih spletkah 14.stoletja v kreaciji francoskih kardinalov in kraljev, sledi še krajši sprehod po mestnih ulicah. Palača, bolje rečeno močno utrjena zgradba nekdanjih papežev (oziroma z vidika Rima protipapežev), bo ostala za nami in naš pogled bo že usmerjen proti Alesu, kjer bomo tudi prenočili. A dan ne bi bil popoln, če se ne bi zapeljali še skozi lepi Nimes in opazovali kreacije starega mestnega jedra, ki se vije okrog glavnega trga in odlično ohranjenega amfiteatra. Namestitev in nočitev.

4. dan: ALES - PARK CEVENNAES - CARCASSONE
Po zajtrku bomo del dopoldneva namenili obisku nacionalnega parka Cevennaes, kjer kraljuje dolina reke Rieutort s svojimi božanskimi pejsaži. Soteske in gore bomo lahko občudovali z raznih razglednih točk ob poti, hkrati pa nas bo impresionirala značilna arhitektura redkih kmečkih poslopij. Nato si bomo ogledali arhitekturno odličen in dopadljiv grad Portes, ki je med 10. in 14. stoletjem varoval romarje v Sveto deželo. Pozno popoldan nas čaka še pot v pravo katarsko pokrajino. Namestili se bomo v središču pokrajine v Carcassonu in obiskali utrjeno gornje mesto nad reko Aude. Srednjeveško vzdušje nas bo očaralo, hkrati pa se bomo lahko predali tudi osnovi katarsko templjarskih zgodb, katere bodo prežemale naše naslednje dni. Sledila bo namestitev in nočitev.

5. dan: CARCASSONE - RENNES LE CHATEAU - TOULOUSE
Zajtrk. Nato bomo dan namenili najlepšim in najbolj impresivnim ostankom nekdanjih katarskih utrdb v Peyrepertuse, kjer je fascinanten tako grad kot tudi njegova naravnost izzivalna lega; in utrdbo Montsegur, kjer je doma naravnost grozljiva zgodba o obleganju Simona Monfortskega. Nato bomo obiskali še kraj velike skrivnosti duhovnika Berengerja Sauniera in templjarskega temelja o Mariji Magdaleni in svetem gralu - to je idilični Rennes le Chateau, kateri kraljuje na vrhu vzpetine. Preganjala nas bo zgodovinsko-fiktivna zmes in zato bomo poskušali na naši lepi poti do Toulousa vse lepo osmisliti. Namestitev v okolici mesta in zvečer možnost sprehoda po mestnem središču. Nočitev.

6. dan: TOULOUSE - MONTPELLIER - AIGUES MORTES
Zajtrku sledi ogled toulouške bazilike iz rožnate opeke, a iz tega materiala je večina zgradb iz 14. stoletja, ko je mesto sledilo ekonomskim ukrepom varčevanja in začelo uporabljati cenejšo opcijo gradbenega materiala. Mesto ima svoj šarm, zajtrk se nam bo tudi že polegel, zato bo vsak lahko vsrkal energijo mesta po svoje, morda ob kavici, kakšen nakup ali zgolj sprehod. Toulouški grof Raymond VI. je bil veliki pokrovitelj katarskega gibanja in je stopil na njihovo stran v boju s papežem in francoskim kraljem. Ta usodni manever je zapečatil razvoj celotne južne Francije za dobrih 200 let. Moderna doba pa Toulouse skupaj z zaledjem uvršča v središče francoske vesoljske in letalske industrije. Nato bomo nadaljevali nazaj proti obali in na panoramski vožnji spoznali tudi Montpellier: promenado Peyrou s slavolokom posvečenim dosežkom Ludvika XIV., od koder se odpira izreden pogled na mesto, videli bomo tudi katedralo Sv Petra in veličastni akvedukt. Nato pa še do srednjeveškega živega spomenika - kraja Aigues Mortes. Danes fascinirajo predvsem originalno ohranjeni detajli srednjeveškega načrtovanja utrjenih mest z pravilno lego ulic in popolnim mestnim obzidjem. Njegova ustanovitev pripada rimskemu generalu Mariju v koncu 2.stoletja pr.n.št. V 13.stoletju je bilo pristanišče obnovljeno in urejeno kot izhodišče 7. in 8. križarske odprave. V tem času je bilo to tudi prvo in edino francosko vojaško pristanišče na Sredozemlju. Zgodovinski prerez uči, da je mesto nudilo svoj čas zaščito drugod preganjanim protestantom, danes pa je pribežališče za ljubitelje arhitekture, prijetne klime in nasploh odmaknjenega stila življenja. Nočitev.

7. dan: AIGUES MORTES - ST MARIE DE LA MER - MARSEILLE - NICA
Po zajtrku vožnja skozi svet mokrišč v parku Camargue. Tu bomo obiskali tudi cigansko domovanje in si ogledali njihov način življenja ter poskusili domač narezek in žlahtno kapljico. Nato do mesta izkrcanja treh Marij in Jožefa iz Arimateje, kot to pravi legenda. Mesto je priljubljeno romarsko središče in zato bomo obiskali tudi utrjeno cerkev treh Marij. V nadaljevanju poti nas bo pričakalo tudi slovito pristaniško mesto Marseille, kjer domuje veličastna bazilika Notre Dame in sloviti štadion Velodrome. Iz mesta se odpira tudi pogled na otok Chateau dIf, na katerem naj bi bil zaprt tudi legendarni mož z železno masko in tudi fiktivni lik grofa Monte Crista. Ob prihodu v Nico še v staro pristanišče in promenadno avenijo s plažo Opera. Namestitev v okolici. Nočitev.

8. dan: NICA - LJUBLJANA
Po zajtrku bomo pričeli našo dolgo pot nazaj. Postanki na poti. Prihod v Ljubljano previden v večernih urah.Obvezna doplačila

Doplačila po želji
Enoposteljna soba, cena: 210 €
Polpenzion, cena: 140 €


Cena vključuje
Vse navedene kombi prevoze na trasi programa, cestnine, parkirnine, namestitve v hotelih 3* na osnovi nočitev z zajtrki, vse oglede po programu z vstopninami (vključene 85 €), degustacijo pri Ciganih c Camargue, slovenski vodnik-voznik in organizacija potovanja ter DDV.

Dodatno

RANA URA, ZLATA URA!

Pri rezervaciji do 15/12-2017 5 % popust
Pri rezervaciji do 60 dni pred potovanjem 3 % popust

Cena potovanja je po osebi nameščeni v dvoposteljni sobi. Minimalno število potnikov za izvedbo je 8. Napitnine/postrežnine niso vključene v ceni, so pa pričakovane.

Cepljenja: niso potrebna. Več na www.zdravinapot.si

Vizum: ni potreben.


Končni obračun potovanja je narejen predvidoma do 10 dni pred odhodom, ko so znani podatki končnih letaliških pristojbin in je doseženo končno število potnikov, na podlagi katerega se določi rang dosežene cene (ob prijavi se potniku vselej zaračuna izhodiščna, najnižja cena).
Pošlji povpraševanje

Nikoli ne spreglejte naših TOP ponudb!

Dnevno vas bomo obveščali o najcenejših aranžmajih.

Vpišite e-mail naslov. Vnesite pravilen e-mail naslov.

Spremljajte nas tudi na Facebooku

Dnevno vas bomo obveščali o najcenejših aranžmajih.