HRVAŠKA: apartmaji ob morju - od 250€ na teden za vso družino
04 58 35 800 | info@gta-neptun.si | DELOVNI ČAS: pon - sre - pet: 9.00 - 16.30; tor - čet: 11.00 - 18.00; sob 9.00 - 12.00 (samo tel. pomoč)

Potovanja in izleti


Vsi termini tega potovanja:

27.10.2018 - 02.11.2018, trajanje: 7, cena: 479 EUR (MARIBOR) | Status: Zbiramo prijave
27.10.2018 - 02.11.2018, trajanje: 7, cena: 479 EUR (LJUBLJANA) | Status: Zbiramo prijave
12.10.2018 - 18.10.2018, trajanje: 7, cena: 479 EUR (MARIBOR) | Status: Zbiramo prijave
12.10.2018 - 18.10.2018, trajanje: 7, cena: 479 EUR (CELJE) | Status: Zbiramo prijave
27.10.2018 - 02.11.2018, trajanje: 7, cena: 479 EUR (CELJE) | Status: Zbiramo prijave
12.10.2018 - 18.10.2018, trajanje: 7, cena: 479 EUR (LJUBLJANA) | Status: Zbiramo prijave

Po poteh romunske dediščine

Termin: 12.10.2018 - 18.10.2018 (CELJE)
Trajanje dni: 7
Cena: 479 EUR

  • skriti kulturni zakladi Romunije
  • odlično poletno potovanje
  • zanimivo in edinstveno »veselo pokopališče«


1. dan: ORADEA - SATU MARE - BAIA MARE (zajtrk, večerja, nočitev)

Odhod kmalu po polnoči iz Slovenije in vožnja proti Romuniji. V dopoldanskih urah prihod v Oradeo, mesto imenovano „vhodna vrata Romunije”. Panoramski ogled mesta: citadela, palača s 365 okni, baročna katoliška katedrala, pravoslavna „Lunina cerkev“... Po ogledu nadaljevanje potovanja proti severu v pokrajino Maramures. Med potjo krajši postanek v Satu Mare, poznanem po svojih slikovitih stavbah, med katerimi izstopata secesijski hotel Dacia ter protestantska cerkev „v verigah“. Dan bomo zaključili v glavnem mestu pokrajine Maramures - v Baia Mare.2. dan: BAIA MARE - SAPANTA - SIGHET - GURA HUMORULUI (Zajtrk, večerja, nočitev)

Vožnja v Sapanto. Ogled nenavadnega „Veselega pokopališča“, eno največjih tovrstnih svetovnih znamenitosti takoj za egipčansko Dolino kraljev. Krajši postanek tudi v Sighetu Marmatei, kjer boste obiskali spomenik - muzej žrtvam komunizma in upora. Nadaljevanje potovanja po dolini reke Izza in ogled treh najpomembnejših lesenih cerkva v pokrajini Maramures. Vse tri, Barsana, Poienile Izei in Leud, so na seznamu Unescove kulturne dediščine.3. dan: GURA HUMORULUI - SAMOSTANI MOLDAVIJE - BICAZ (Zajtrk, večerja, nočitev)

Ogledali si bomo svetovno znane moldavske samostane, ki so del Unescove zaščitene dediščine. Samostan Moldovita iz 16. stoletja in samostan Sucevita, ki ga imenujejo tudi “trdnjava”, zaradi obzidja s katerim je obdan. Posebej zanimiv bo postanek v kraju Marginei z ogledom delavnice črne keramike. Zanimiv bo tudi ogled samostana Dragomorna, ki za razliko od ostalih nima zunanjih poslikav. Za konec še ogled samostana Voronet, ki mu pravijo tudi “Sikstinska kapela Vzhoda”. Vožnja do hotela v smeri Bicaza. Namestitev v hotelu.4. dan: BICAZ GORGES - RDEČE JEZERO - SIGHISOARA - BRASOV (Zajtrk, večerja, nočitev)

Vožnja skozi enega najslikovitejših predelov Romunije, skozi sotesko Bicaz Gorges do Rdečega jezera in naprej v najbolj romantično mesto Romunije Sighishioaro. Ogled znamenitosti: citadela - edina še naseljena v Evropi, urni stolp, cerkev na griču z ostanki obzidja... Nadaljevanje potovanja med vasicami in obzidanimi cerkvami v Brasov. Vrata Transilvanije, kot imenujemo to mesto, ki je bilo nekoč skrajni jugovzhodni utrjeni mejnik krščanstva in je danes bogato in živahno mesto s številnimi kulturno zgodovinskimi spomeniki, ki pričajo o bogastvu meščanov. Po prihodu ogled znamenitosti, med njimi 'črne cerkve in muzeja najstarejše romunske šole,... Nastanitev.5. dan: BRASOV - BRAN - SINAIA - BUKAREŠTA (zajtrk, (tradicionalna večerja s folkloro) nočitev)

Obiskali bomo Bran, kjer se nahaja skrivnostni grad grofa Dracule. V gradu je zapustila neizbrisen pečat romunska kraljica Maria, ki je tu živela s svojo družino kar nekaj let. Pod gradom je med ribniki in travniki slikovit etnografski muzej na prostem. Sledi vožnja do Sinaie, kjer bomo obiskali enega najlepših evropskih gradov Peles, mojstrovine zgrajene v nemško - renesančnem slogu. V gradu so shranjene številne evropske umetnine rezbarske umetnosti, keramike, tapiserije. Po ogledu vožnja v Bukarešto. Nastanitev v hotelu in prosto do večera. Zvečer predlagamo večerjo v tipični restavraciji s folklornim programom (doplačilo).6. dan: BUKAREŠTA - CURTEA DE ARGES - SIBIU (zajtrk, večerja, nočitev)

Po zajtrku ogled romunske prestolnice: zgradba parlamenta, ki poleg ameriškega Pentagona spada med največje zgradbe na svetu, Slavolok zmage, Trg revolucije, Knežji dvor, ki ga je uporabljal srednjeveški vladar Vlad Drakula za svojo rezidenco, etnološki muzej... V popoldanskih urah se bomo napotili proti Curtea de Arges, kjer se bomo sprehodili in ogledali mesto. Gre za staro utrjeno mesto na vstopu v gorovje Fagarasului, tu so princi vlaške dežele dolga obdobja vzdrževali svoj dvor in spodbujali ustanovitev pravoslavnih samostanov in omogočili nastanek katoliške skupnosti. V mestu sta nekoč imela sedež tako pravoslavni metropolit kot katoliški škof. Sledi sprehod po delu mesta, kjer je star samostan in znamenita cerkev svetega Nikolaja. Sledi vožnja v Sibiu.7. dan: SIBIU - TEMISHUARA (Zajtrk)

Ogled mesta Sibiu, ki je znan kot stičišče različnih kultur: v njem živijo največja nemška skupnost v Romuniji, velika madžarska manjšina ter manjše ciganjske, slovaške in ukrajinske manjšine. Vse skupaj podeljujejo mestu posebno dinamiko. Po ogledu vožnja mimo Temishuare proti Soveniji, kamor bomo prispeli v zgodnjih jutranjih urah naslednjega dne.


Min. 45 potnikov, po programu

Cena vključuje:

CENA VKLJUČUJE: avtobusni prevoz, pet polpenzionov in eno nočitev z zajtrkom v hotelih 3/4*, zunanje oglede po programu, slo vensko spremstvo in organizacijo potovanja.Doplačila/popusti:

POPUST: otroci 2 - 12 let na dodatnem ležišču: -15%

DOPLAČILO: na posameznem avtobusu za manjšo skupino med 35 in 44 potnikov 30 €.

MOŽNA DOPLAČILA ob prijavi: enoposteljna soba 159 €, večerja s folklornim programom in prevozom pribl 25 €.

MOŽNA DOPLAČILA na poti: strošek vstopnin pribl 25 – 30 €.Pošlji povpraševanje

Nikoli ne spreglejte naših TOP ponudb!

Dnevno vas bomo obveščali o najcenejših aranžmajih.

Vpišite e-mail naslov. Vnesite pravilen e-mail naslov.

Spremljajte nas tudi na Facebooku

Dnevno vas bomo obveščali o najcenejših aranžmajih.