HRVAŠKA: apartmaji ob morju - od 250€ na teden za vso družino
04 58 35 800 | info@gta-neptun.si | DELOVNI ČAS: pon - sre - pet: 9.00 - 16.30; tor - čet: 11.00 - 18.00; sob 9.00 - 12.00 (samo tel. pomoč)

Potovanja in izleti


Pamukkale in Kapadokija - 8 dniTERMINI IN CENE
Odhod: 22.07.2019, 8 dni, cena: 1.199,00 EUR, opomba: /
Odhod: 10.08.2019, 8 dni, cena: 1.199,00 EUR, opomba: /
Odhod: 21.09.2019, 8 dni, cena: 1.199,00 EUR, opomba: /

1. dan: LJUBLJANA - ANKARA
Zbor potnikov v Ljubljani. Prijava na polet oziroma vožnja do okoliškega letališča. Polet s presedanjem proti Ankari. Prevoz v hotel, večerja, nočitev.

2. dan: ANKARA - KAPADOKIA
Po zajtrku se bomo odpeljali na ogled turške prestolnice. Ankara je cvetoče urbano središče v osredju semi-aridne Anatolije. Od leta 1920 je tu sedež vlade in upravno središče države, pred tem pa je to mirno mestece nosilo ime Angora. Očarala bo bizantinska trdnjava Hisar, ki dominira vrh hriba vzhodno od starega mesta. V skladu z zmožnostmi odpiralnih časov bomo obiskali tudi mavzolej Mustafe Kemala Ataturka, nekdanjega voditelja in predsednika države. Po ogledih prevoz v Kapadokijo, namestitev, večerja, nočitev.

3. dan: KAPADOKIA
Zajtrk. Celodnevni izlet po neverjetnih dolinah Kapadokije, kjer je površje naše matere zemlje tako zelo drugačno, da se z mislimi zlahka preselimo na katerokoli drug planet. Dolina Devrent s kamnitimi dimniki, dolina Cavusin z opuščenimi trigloditskimi hišami, dolina Pasabagi - z gobam podobnimi skalnimi formacijami, ki se dvigajo med vinogradi. V te skalne formacije so si menihi izklesali svoja domovanja, da bi se kar najbolj oddaljili od posvetnega sveta. Obiskali bomo muzej na prostem Goreme, bivši samostan iz časov bizantinskega imperija, kje lahko danes občudujemo čudovito ohranjene freske v cerkvah, vklesanih v živo skalo. Pot bomo nadaljevali do sosednjega slikovitega mesteca Uchisar, nad katerim kraljuje masivna kamnita gmota, oblikovana tako, da so jo poimenovali Graščina Uchisar. Po ogledu vrnitev v hotel. Večerja, nočitev.

4. dan: KAPADOKIJA - KONYA
Zajtrk. Odpeljali se bomo skozi čarobno pokrajino in se ustavili pri karavanseraju Sultanhani - tipičnega popotniškega počivališča iz preteklih časov. Po postanku nadaljevanje poti v Derinkuy - mesto, ki so ga zgradili pod zemljo. Po ogledu se bomo odpeljali v Konyo. Nastanitev v hotelu. Večerja, nočitev.

5. dan: KONYA - PAMUKKALE
Zajtrku bo sledil panoramski ogled mesta, ki leži 1016 m visoko v južnem delu obširne planote Anatolije. Zelo staro mesto je na svojem dolgem popotovanju obiskal tudi Sv.Pavel, danes pa je znamenito doma in po svetu zato, ker je bila tu ustanovljena islamska ločina plešočih dervišev. To se je zgodilo v času Seldžuške vladavine v 13.st., ko je tu živel ustanovitelj ločine slavni pesnik Mevlan, zato bomo obiskali tudi mošejo, v kateri je njegov grob. V nadaljevanju poti postanek za obisk antičnega mesta Hierapolis, ki s svojimi ostanki priča o razkošnem mestu, ki so ga postavili stari Rimljani ob izjemnem naravnem pojavu. Večerja. Nočitev v okolici Pamukkal.

6. dan: PAMUKKALE - KUSADASI (Efez)
Po zajtrku si bomo ogledali »okamnelo« reko, to mojstrsko stvaritev matere narave, kjer so topli izviri vode iz nedrja zemlje preoblikovali kamnine na površini in ustvarili mnogo snežnobelih bazenčkov. Nadaljevanje vožnje v Efez in obisk znamenitega arheološkega parka. Čudovito ohranjeno antično mesto je bilo v času svojega razcveta drugo največje mesto rimskega imperija, saj je bilo kot pristaniško mesto izhodišče trgovskim potem v notranjost Male Azije. Njegovi začetki segajo v 11.st.pr.n.š. Efez pa si je pridobil tudi mesto v zgodovini krščanstva, saj se je tu v 1. st.n.š. ustavil Sveti Pavel in ustanovil krščansko skupnost. Tu je bil tudi tretji vesoljni cerkveni zbor 431. leta, ki je sprejel Marijino božje materinstvo. Izkopavanja marljivih arheologov so predstavila svetu čudovita poslopja: amfiteater, Cezijevo knjižnico, Artemidin tempelj… Namestitev, večerja in nočitev.

7. dan: KUSADASI (Efez) - DIDIM - BODRUM
Po zajtrku nas bo pot vodila ob slikoviti obali Egejskega morja na obisk izjemnih pomnikov preteklosti. V Didimu, svetem mestu - preročišču iz 8. stoletju pr.n.št. bomo obiskali templja posvečena Apolonu in Artemidi. Apolonov tempelj je eden od največjih templjev iz časov helenistične dobe. Po ogledu bomo nadaljevali pot proti mestu Bodrum in popoldan prosto. Večerja, nočitev.

8. dan: BODRUM - LJUBLJANA
Zgodnjemu zajtrku bo sledil prevoz na letališče in polet proti Ljubljani oziroma okoliškemu letališču. Prevoz do LjubljaneObvezna doplačila

Doplačila po želji
Enoposteljna soba, cena: 165 €
Vstopnine (vodniku na poti), cena: cca. 110 €


Cena vključuje
Letalski prevozi v ekonomskem razredu na relaciji Ljubljana-Ankara, Bodrum--Ljubljana, letališke pristojbine, avtobusni /kombi prevozi, 7 x nočitev z zajtrkom v hotelih 3*, obroke in zunanje oglede po programu, nezgodno zavarovanje potnikov, zdravstveno zavarovanje z asistenco, organizacijo in vodjo poti.

Dodatno

RANA URA, ZLATA URA!

Pri rezervaciji do 21/12-2018 7 % popust
Pri rezervaciji do 60 dni pred potovanjem 5 % popustCena potovanja velja za osebo v dvoposteljni sobi.
Potovanje bo organizirano, če se nanj prijavi 20 potnikov.
Napitnine niso vključene v ceni, doplačilo na poti za lokalne vodnike in voznike 30 € po osebi.

CEPLJENJE:
Cepljenja niso obvezna. Več na www.zdravinapot.si

VIZUM:
Slovenskim državljanom vizum ni potreben.

V kolikor je pri programu potovanja predviden odhod iz Ljubljane, si pridržujemo pravico do alternativnega odhoda iz okoliških letališč. V tem primeru je iz Ljubljane urejen brezplačni povratni transfer. Potniku se ob prijavi zaračuna najnižja cena, končen obračun glede na število prijavljenih potnikov in višino letaliških pristojbin pa se opravi 10 dni pred potovanjem.
Pošlji povpraševanje

Nikoli ne spreglejte naših TOP ponudb!

Dnevno vas bomo obveščali o najcenejših aranžmajih.

Vpišite e-mail naslov. Vnesite pravilen e-mail naslov.

Spremljajte nas tudi na Facebooku

Dnevno vas bomo obveščali o najcenejših aranžmajih.