HRVAŠKA: apartmaji ob morju - od 250€ na teden za vso družino
04 58 35 800 | info@gta-neptun.si | DELOVNI ČAS: pon - sre - pet: 9.00 - 16.30; tor - čet: 11.00 - 18.00; sob 9.00 - 12.00 (samo tel. pomoč)

Potovanja in izleti


Osupljiva Indija, osupljivo potovanje - 8 dniTERMINI IN CENE
Odhod: 27.10.2018, 8 dni, cena: 1.499,00 EUR, opomba: min. 20 potnikov
Odhod: 26.11.2018, 8 dni, cena: 1.499,00 EUR, opomba: min. 20 potnikov

1. dan: DELHI
Pristanek na delhijskem letališču. Po ureditvi vstopnih formalnosti, prevoz v hotel, namestitev, nočitev. Zajtrk. Ogled glavnega mesta Indije. Mesto se deli na Stari Delhi, kjer je bila prestolnica Indije v času vladavine muslimanskih (Mogulskih) vladarjev od 17. do 19. stoletja, s tipičnimi orientalskimi četrtmi, ozkimi ulicami, bazarji, mošejami ter na ostali del mesta - Novi Delhi, zgrajen v času britanske kolonizacije - prostrano, odprto mesto, kjer je večina vladnih poslopij in veleposlaništev. Ogledali si bomo zunanjosti naslednjih znamenitosti mesta: Red Fort (slavna Rdeča trdnjava z 18 km dolgim obzidjem iz 1648), Jama Masjid (največja mošeja v Indiji), Raj Ghat in Shantivana (kraja, kjer sta bila kremirana Mahatma Ghandi in Jawaharlal Nehru), Chadni Cowk (nakupovalni raj Delhija), Quatab Minar (kompleks poslopij, ki izvirajo iz vladavine Muslimanov iz 12. stoletja), India Gate (spomenik 90.000 padlim Indijcem v I. svetovni vojni), tempelj Lakshminarayan (moderni hindujski tempelj), parlament, predsedniška palača. Večerja. Nočitev.

2. dan: DELHI-JAIPUR
Po zajtrku se bomo odpeljali proti Jaipurju. Po prihodu ogled mestnih znamenitosti: mestna palača - bivša kraljeva palača, ki se dviga kvišku v samem središču mesta in v katerem delu še živijo potomci bivše vladarske družine. V palači je tudi muzej z bogato zbirko tkanin, preprog, orožja, slik... Sestavni del palače je tudi astronomski observatorij Jantar Mantar - največji in najlepši od petih, ki jih je postavil maharadža Jai Singh II. Na poti po mestu bomo videli tudi eno najsijajnejših palač v mestu - Hawa Mahal (Palača vetrov), kjer je na petnadstropni fasadi nameščenih 953 malih oken. Namestitev hotelu. Večerja s kulturnim programom. Nočitev.

3. dan: JAIPUR
Po zajtrku izlet v 11 km oddaljeno mesto Amber - staro prestolnico države Jaipur. Tu bomo obiskali trdnjavo / palačo Amber Fort, ki kraljuje na hribu nad mestom. To je čudovita palača in izjemen primer rajputske arhitekture. Po ogledih spust v dolino na slonjih hrbtih. Popoldan bo namenjen ogledu rokodelskih delavnic. Večerja, nočitev.

4. dan: JAIPUR-AGRA
Po zajtrku se bomo z avtobusom odpeljali proti Agri. Na poti si bomo ogledali odlično ohranjeno zapuščeno mesto Fatehpur Sikri, glavno mesto Mogulskega imperija v času 1570-1585. Po relativno kratkem obstoju so se morali prebivalci preseliti v novo prestolnico Sikri, zaradi nezadostne oskrbe mesta s pitno vodo. Videli bomo čudovito palačo Panch Mahal, zgrajeno kot bivališče ženskega dela dvora, mošejo Jami Nasjid (ki naj bi bila kopija mošeje v Meki) ter grobnico svetnika Salim Christija. Prihod v Agro, namestitev, nočitev

5. dan: AGRA-DELHI
Zgoden jutranji obisk grobnice Taj Mahal - izjemnega spomenika večni ljubezni mogulskega šaha Jahana, svoji preminuli ženi Mumtaz Mahal.Zajtrk in obisk Agra Fort-a, mogočne trdnjave, ki za obzidjem varuje pravo mesto palač, med njimi tudi: Anguri Bagh, Golden Pavilions, Khas Mahal, Diwan-I-Khas, Diwan-I-Am (dvorane za zasebne in javne sprejeme) - vse odlične primere mogulske arhitekture. Obisk mavzoleja Itmad-du-Daulah, katerega arhitekturna zasnova je predhodnica mavzoleja Taj. Vožnja v Delhi, večerja, nočitev.

6. dan: DELHI-VARANASI
Zajtrk in prevoz na letališče. Prijava na polet proti Varanasiju. Pristanek v Varanasiju, ki se uvršča med 7 najsvetejših Hindujskih mest. Ogledali si bomo tudi kraj, kjer je imel Buda svojo prvo pridigo, to je Sarnath in zvečer opazovali domačine ob reki Ganges, kako opravljajo svojo molitev. Večerja, nočitev.

7. dan: VARANASI-DELHI
Še pred zajtrkom se bomo odpravili do obrežja Indijske svete reke Ganges. Vkrcali se bomo na čolne in se popeljali po sveti reki, kjer se vsakodnevno očistijo tisočeri verniki, opravljajo osebna čaščenja in meditirajo v tej čudoviti reki. Na kamnitih ploščadih pod dežniki iz palmovih listov obrede vodijo svečeniki Panda-Brahmin, kar veličastnost spektakla samo še povečuje. Prevoz na letališče in prevoz v Delhi. Namestitev, nočitev.

8. dan: DELHI-LJUBLJANA
Prevoz na letališče in polet proti Ljubljani. Pristanek v Ljubljani.Obvezna doplačila
skupina 10-15 potnikov, cena: 169€
skupina 15-19 potnikov, cena: 90€

Doplačila po želji
Enoposteljna soba, cena: 215 €
Vstopni vizum z urejanjem, cena: 90 €


Cena vključuje
Letalski prevoz Ljubljana-Delhi-Ljubljana in Delhi-Varanasi-Delhi v ekonomskem razredu, letališke pristojbine, prevoze s klimatiziranim avtobusom po Indiji, namestitve z zajtrkom v hotelih 3-4*, vse obroke kot je navedeno v programu, oglede z vstopninami po programu, ježo slonov / jeepi v Amberju, nezgodno zavarovanje potnikov, zdravstveno zavarovanje z asistenco, organizacijo in vodenje potovanja s slovenskim vodnikom. *V kolikor nam prevoznik potrdi večerni let je povratek iz Delhija zvečer 7. dan potovanja*

Dodatno

RANA URA, ZLATA URA!

Pri rezervaciji do 15/12-2017 5 % popust
Pri rezervaciji do 60 dni pred potovanjem 3 % popust
OPOMBA: Cena potovanja je po osebi, nameščeni v dvoposteljni sobi. Potovanje bo organizirano v primeru minimalno 10 potnikov. Napitnine niso vključene v ceno in se poravnajo v znesku 45 € vodniku na poti.

CEPLJENJA: Ni potrebno, več na www.zdravinapot.si

VIZUM: Je potreben.
* Polet je predviden iz letališča Ljubljana. V kolikor je potrjeni polet iz bližnjega letališča je iz Ljubljane urejen brezplačen povratni prevoz. Končni obračun potovanja je narejen predvidoma do 10 dni pred odhodom, ko so znani podatki končnih letaliških pristojbin in je doseženo končno število potnikov, na podlagi katerega se določi rang dosežene cene (ob prijavi se potniku vselej zaračuna izhodiščna, najnižja cena).
Pošlji povpraševanje

Nikoli ne spreglejte naših TOP ponudb!

Dnevno vas bomo obveščali o najcenejših aranžmajih.

Vpišite e-mail naslov. Vnesite pravilen e-mail naslov.

Spremljajte nas tudi na Facebooku

Dnevno vas bomo obveščali o najcenejših aranžmajih.