HRVAŠKA: apartmaji ob morju - od 250€ na teden za vso družino
04 58 35 800 | info@gta-neptun.si | DELOVNI ČAS: pon - sre - pet: 9.00 - 16.30; tor - čet: 11.00 - 18.00; sob 9.00 - 12.00 (samo tel. pomoč)

Potovanja in izleti


Gradovi južne Češke

Datumi odhodov in cene:

27.10.2018 - 109 EUROdpravite se iz Slovenije do gradu Rožemberk. Sprehodite se po najlepšem srednjeveškem mestu, Češkem Krumlovu. Iz Čeških Budejovic pa vas bo pot ponesla do Telč.


Osnovne informacije:

Čas potovanja: 2 dni / 1 noč

Najmanjše št. potnikov:
45

Čas za prijavo:
do zasedenosti prostih mestOpis potovanja

1. DAN: SLOVENIJA – ROŽEMBERK – ČEŠKI KRUMLOV – ČEŠKE BUDEJOVICE

Odhod avtobusa s parkirišča Dolgi most v Ljubljani ob 4.00. Vstop potnikov v Celju in Mariboru ter vožnja čez Avstrijo do Češke republike. Najprej se bomo podali v ozko in slikovito dolino zgornjega toka reke Vltave. Kratek postanek za panoramsko fotografijo pod prvim čudovitim gradom - Rožmberk, ki je lociran na vrhu skale nad reko v istoimenski vasici. Nato se bomo podali do Češkega Krumlova, ki velja za eno najlepših srednjeveških mest v Evropi in je uvrščen na seznam svetovne dediščine Unesco. Po ogledu mesta bomo imeli prosti čas za samostojne oglede ali obisk kakšnega muzeja oziroma galerije: galerija enega najbolj slavnih fotografov, Jana Soudeka, muzej marionet, galerija Egona Schieleja, velikega avstrijskega slikarja s pričetka 20. stoletja.... Pot bomo nato nadaljevali proti deželni prestolnici, Češkim Budejovicam. Sprehodili se bomo po starem delu in na trgu Otokarja II videli pravljično fasado renesančne mestne hiše, čudovito baročno Samsonovo fontano in ostanek mestne trdnjave Črni stolp. V popoldanskem času bo možnost vodenega ogleda slavne pivovarne Budvar (doplačilo). Pozno popoldne oziroma zgodaj zvečer bo sledila namestitev v hotelu. Zvečer možnost češke večerje v pivnici (doplačilo). Nočitev.

2. DAN: ČEŠKE BUDEJOVICE – TELČ – SLOVENIJA
Po zajtrku prosto oziroma možnost kratkega, 2,5 urnega, izleta v vasico Hluboka (doplačilo), ki je svetovno znana po istoimenskem čudovitem gradu. V 19. stoletju so ga obnovili v sedanjo romantično podobo, ki ji daje poseben pečat Tudorski arhitekturni slog. Povratek v poznih dopoldanskih urah ter odhod proti naslednjemu starodavnemu mestecu, Telču, ki je ravno tako na seznamu svetovne dediščine Unesco. Mesto je znano predvsem po odlično ohranjenem srednjeveškem glavnem trgu, ki je obdan z ribniki. Navdušile nas bodo številne lepo ohranjene renesančne palače s pisanimi fasadami in bogata mestna zgodovina. Trg s fontanami, slikovit dvorec in stražni stolpi ponujajo številne možnosti za čudovite fotografije. Počasi bomo zapustili Južno Češko in se mimo Dunaja odpravili proti Sloveniji, kamor je predviden prihod v nočnih urah.
Doplačila na poti:
(vodniku na poti)
  • vstopnine pribl 5 EUR
  • ostalo, kar ni navedeno v postavki cena vključujeDoplačila ob rezervaciji:
voden ogled pivovarne Budvar/Budweiser 10 EUR

Cena vključuje:
prevoz s sodobnim turističnim avtobusom po programu cestnine, pristojbine in parkirnine 1 x nočitev z zajtrkom v hotelu 3* v dvoposteljni sobi zunanji ogledi po programu vodenje in organizacija potovanja DDV-|-avtobus


Pošlji povpraševanje

Nikoli ne spreglejte naših TOP ponudb!

Dnevno vas bomo obveščali o najcenejših aranžmajih.

Vpišite e-mail naslov. Vnesite pravilen e-mail naslov.

Spremljajte nas tudi na Facebooku

Dnevno vas bomo obveščali o najcenejših aranžmajih.