HRVAŠKA: apartmaji ob morju - od 250€ na teden za vso družino
04 58 35 800 | info@gta-neptun.si | DELOVNI ČAS: pon - sre - pet: 9.00 - 16.30; tor - čet: 11.00 - 18.00; sob 9.00 - 12.00 (samo tel. pomoč)

Potovanja in izleti


Francija, potovanje po Normandiji in Bretanji - 8 dniTERMINI IN CENE
Odhod: 28.10.2018, 8 dni, cena: 1.225,00 EUR, opomba: /

1. dan: LJUBLJANA - PARIZ - ORLEANS
Zbor potnikov v Ljubljani. Prijava in polet proti Franciji. Sledil bo prevoz v Orleans ob reki Loari in tukaj se bomo prvič posvetili Ivani Orleanski ter postali na La Place du Martroi kjer je osrednji lik ravno kip junakinje na konju. Obramba mesta v času stoletne vojne je pomenila ključno točko na kateri se je sreča prevesila na stran Francozov. Še do katedrale sv. Križa, mestne hiše in starega mostu »le pont royale«. Namestitev in nočitev.

2. dan: ORLEANS - CHAMBORD - CHEVERNY - TOURS - RENNES
Zajtrk. Dan se bo pričel grajsko, saj nas čakajo kar trije privlačni in zgodovinsko pomembni gradovi - graščine. Najprej se bomo ob Loari zapeljali mimo mestec do razkošnega dvorca Chambord, značilnega primerka francoske renesanse, katerega si je za svoje razkošje in lovski tabor dal postaviti kralj Francis I. Očarani bomo nadaljevali do še enega izjemnega arhitekturnega dosežka, graščine katere vrtovi, zelenice in vodne površine so naravnost božanski. Po grajskem posestvu, v lasti potomcev nekdaj uspešnega general-polkovnika kralja Ludvika XIII, se bomo zapeljali tudi s čolnički in elektrificiranimi vozili. Nato bomo nadaljevali do utrjenega Toursa. Na poti nas bodo spremljali vinogradi in dolina Loare. Mesto bomo spoznali na panoramskem ogledu: katedrala, bazilika z grobnico Sv Martina, utrjen grad z mogočnim stolpom in seveda bo čas tudi za pravo doživetje utripa v srednjeveškem centru. Nato nadaljevanje v Rennes. Namestitev in nočitev.

3. dan: RENNES - VANNES - BREST
Zajtrku bo sledila pot do obale in globoko v Bretanji se bomo prepuščali lepotam slikovitih mest in narave. Spoznali bomo utrjeno mesto Vannes s srednjeveškim ohranjenim centrom in tržnico ter seveda neposrednim dostopom do morja. Sledila bo pot vse do še enega bisera tiste prave Bretanije - Quimper, s prav tako čudovitim mestnim obzidjem in cerkvicami. Še skozi park varovane narave Armorique in že bomo v Brestu. Videli bomo mogočno mestno utrdbo in stolp Tanguy, kateri varuje ustje reke Penfeld, vertikalno dvižni most Recouvrance in se sprehodili po trgu svobode. Namestitev in nočitev.

4. dan: BREST - SAINT MALO - CAEN
Po zajtrku bomo popoldan namenili preostalem delu Bretanje, postanek bomo naredili v St. Thegonnec kraju, kjer domuje prelepa župnijska cerkev z obzidjem, slavolokom in cerkvenim trgom. Bogato okrašena s kipi in nasploh razkošno dodelana nas bo očarala. Nato nadaljujemo v Saint Malo, na poti pa nas čakajo smaragdne barve Atlantika in čudovite formacije na polotoku Frehel. V nadaljevanju nas pričakuje še granitno mesto Saint Malo, kjer je fascinantna predvsem lokacija, skoraj v celoti je namreč obdan z morjem in dodatno ga popestri še mogočno obzidje. Nato si bomo ogledali (najprej fotografski postanek) sloviti Mont Saint Michel, kateri je kar dvakrat dnevno podvržen popolni ločitvi od kopnega. Torej je ta fenomen nekako polotok in otok hkrati. Fantastična silhueta nas bo navdušila, nato pa bomo odšli še znotraj obzidja in si ogledali uličice ter opatijo. Območje je zaradi plimovanja (razlike med plimo in oseko dosežejo do 14m!) izjemno pomembno tudi za gojenje ostrig, katere so tudi lokalna specialiteta. Sledi še preostanek poti do Caena. Namestitev in nočitev.

5. dan: CAEN - BAYEUX
Zajtrk. Najprej se bomo odpravili do slovite Omaha beach, kjer je potekal del izkrcanja v Normandiji 6. junija 1944 v sklopu operacije Overlord. Še danes tod kraljujejo bunkerji in opominjajo na krvavo zgodovino in vitalni dogodek za današnjo Evropo in svet. Nato si bomo v Bayeuxu ogledali slovito tapiserijo kraljice Matilde, katera je pravi zgodovinski nauk in velika umetniška kreacija. Tudi ta tapiserija prikazuje izkrcanje ampak tokrat v Angliji s strani Normanov pod taktirko Viljema Osvajalca leta 1066. Po ogledu nazaj v Caen, kjer obiščemo še katedralo Sv Etienna, katero je prav tako dal postaviti Viljem Osvajalec in prikazuje slogovni prehod med romaniko in gotiko. Nočitev.

6. dan: CAEN - ROUEN - REIMS
Po zajtrku se odpeljemo do Rouena, kjer so na grmadi na trgu Vieux Marche leta 1431 sežgali Ivano Orleansko. S trga se odpravimo do gotske katedrale. Nato sledi nadaljevanje poti mimo Amiensa, kjer stoji največja sakralna zgradba Francije - stolnica Notre-Dame. Po panoramski vožnji skozi mesto še do Reimsa. Namestitev in nočitev.

7. dan: REIMS - PARIZ
Zajtrku bo sledila vožnja skozi mesto, kjer bomo videli ostanke rimskega slavoloka de Mars, obiskali stolnico Notre-Dame, kjer je bila kronana večina francoskih kraljev, Place Royale s kipom Ludvika XV., kip Ivane Orleanske na trgu Kardinal Lucon, po glavni aveniju Rue de Vesle, nato pa bomo nadaljevali v prestolnico. Ob prihodu v mesto pričetek panoramskih ogledov glavnih znamenitosti: Eiffel, katedrala Notre-Dame na Ile de la Cite, Elizejske poljane in Napoleonova grobnica (vstop v vojni muzej), univerza Sorbona, ulica Rivoli. Še Sacre Ceur z Baziliko Sv. Srca Jezusovega na nasipu Butte od koder se (po vzponu po 237 stopnicah) odpre fantastični razgled na »Mesto luči«. Namestitev in nočitev v okolici Pariza.

8. dan: PARIZ - LJUBLJANA
Po zajtrku prosto za samostojne aktivnosti. Možnost ogleda muzeja Louvre ali Versaillesa. Prevoz na letališče, prijava in polet. Prihod v Ljubljano je v popoldan/zvečer.Obvezna doplačila
odhodi 27.6.,11.8., cena: 108 €

Doplačila po želji
enoposteljna soba, cena: 222 €
polpenzion, cena: 160 €


Cena vključuje
Povratni letalski prevoz s pristojbinami, maksimalno en kos prtljage do 20 kg (ročna prtljaga s seboj na letalu), vse navedene kombi prevoze na trasi programa, cestnine, parkirnine, namestitve v hotelih 3* na osnovi nočitev z zajtrkom, vse oglede po programu z vstopninami (vključene v znesku 75 €), slovenski vodnik-voznik in organizacija potovanja, DDV.

Dodatno

RANA URA, ZLATA URA!

Pri rezervaciji do 15/12-2017 5 % popust
Pri rezervaciji do 60 dni pred potovanjem 3 % popust

Cena je po osebi v dvoposteljni sobi. Minimalno število potnikov za izvedbo je 8. Napitnine/postrežnine niso vključene v ceni, so pa pričakovane.

Cepljenja: niso potrebna

Vizum: Ni potreben


Končni obračun potovanja je narejen predvidoma do 10 dni pred odhodom, ko so znani podatki končnih letaliških pristojbin in je doseženo končno število potnikov, na podlagi katerega se določi rang dosežene cene (ob prijavi se potniku vselej zaračuna izhodiščna, najnižja cena). * Polet je predviden iz letališča Ljubljana. V kolikor nam letalski prevoznik potrdi polet iz bližnjega letališča je na relaciji letališče Ljubljana-bližnje letališče in nazaj organiziran brezplačen prevoz.
Pošlji povpraševanje

Nikoli ne spreglejte naših TOP ponudb!

Dnevno vas bomo obveščali o najcenejših aranžmajih.

Vpišite e-mail naslov. Vnesite pravilen e-mail naslov.

Spremljajte nas tudi na Facebooku

Dnevno vas bomo obveščali o najcenejših aranžmajih.