HRVAŠKA: apartmaji ob morju - od 250€ na teden za vso družino
04 58 35 800 | info@gta-neptun.si | DELOVNI ČAS: pon - sre - pet: 9.00 - 16.30; tor - čet: 11.00 - 18.00; sob 9.00 - 12.00 (samo tel. pomoč)

Potovanja in izleti


BudimpeštaTERMINI IN CENE
15.06.2019 - 16.06.2019 | cena: 87,00 € | Prijavite se

1. dan  LJUBLJANA – BUDIMPEŠTA. Iz Ljubljane krenemo ob 5.00 uri zjutraj. Vozimo se proti Štajerski in prečkamo mejo z Madžarsko. Po ravnicah mimo Blatnega jezera z vmesnimi postanki prispemo v Budimpešto. Za prvi vtis se z avtobusom zapeljemo mimo glavnih mestnih znamenitosti; mimo znamenite tržnice do Narodnega muzeja in dalje vse do Trga junakov, zavijemo nazaj proti operi, baziliki in parlamentu čez Margaretin most v Budim. Pod gradom se peljemo na Gellertov hrib, od koder se nam odpre čudovit razgled na Grajski hrib, Donavo in Pešto. Nato se sprehodimo po Ribiški utrdbi, zgrajeni v neogotskem slogu s sedmimi stolpiči, ki predstavljajo sedem madžarskih plemen. Ime najbrž izhaja iz dejstva, da je bila tu nekoč obrambna postojanka ribiškega ceha. Ogledamo si Matjaževo cerkev in si privoščimo nekaj prostega časa. Zvečer se namestimo v hotelu. Prenočimo. Po želji si zvečer privoščimo pravo madžarsko večerjo v čardi. (avtobus, H, V)  

2. dan  BUDIMPEŠTA – LJUBLJANA. Po zajtrku si Pešto ogledamo večinoma peš; Trg junakov, ki so ga zasnovali že leta 1896 a dokončali šele leta 1927, državno opero, ki sodi med najlepše v Evropi, mogočno zgradbo parlamenta, ki ima imentino lego neposredno ob peštanski donavski obali in predstavlja protiutež budimskemu gradu na drugi strani Donave. Poslopje je orkašeno s 365 stolpiči in 88 kipi in ima kar 691 prostorov! Sprehodimo se do  Bazilike svetega Štefana, zaščitnika mesta. Vzamemo si prosti čas za samostojno pohajkovanje po mestu ali pa krenemo na vožnjo z ladjico po Donavi. Pozno popoldan vožnja proti domu, kamor prispemo v poznih večernih urah. (Z, avtobus)Obvezna doplačila
Doplačilo za skupino v velikosti 35 - 39 oseb 12 EUR
Doplačilo za skupino v velikosti 40 - 44 oseb 6 EUR
Doplačilo za skupino v velikosti 30 - 34 oseb 24 EUR

Doplačila po želji
Odstopnina (4,56 %) od vrednosti aranžmaja -TRIGLAV ** 4.56%
vožnja z ladjico 13 EUR
Doplačilo za enoposteljno sobo 29 EUR
večerja v čardi 25 EUR
Zdr. zav. Coris, do 3 dni, posamično * 6.5 EUR

Popusti
Otrok do 12 let na dodatnem ležišču 20%
Otrok do 12 let na osnovnem ležišču 10%

Cena (najmanj 45 udeležencev) vključuje: prevoz s turističnim avtobusom po programu, vse cestnine, mostnine in parkirnine,1 nočitev z zajtrkom v hotelu 3* lokalne kategorije, vse zunanje oglede po programu, slovensko vodenje, turistično pristojbino, stroške priprave in organizacije potovanja.

 DRUGI PODATKI:VIZE: Slovenci potrebujemo le veljaven potni list ali osebno izkaznico.

Sedežni red v avtobusu je dodeljen glede na datum prijave.

 

Pošlji povpraševanje

Nikoli ne spreglejte naših TOP ponudb!

Dnevno vas bomo obveščali o najcenejših aranžmajih.

Vpišite e-mail naslov. Vnesite pravilen e-mail naslov.

Spremljajte nas tudi na Facebooku

Dnevno vas bomo obveščali o najcenejših aranžmajih.